„3H. HAI HUI HISTORY” – noul program cultural al Muzeului Județean Zalău

👥 Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, din subordinea Consiliului Județean Sălaj, a lansat joi, 5 mai, un nou program cultural. Intitulat „3H. Hai Hui History”, demersul include un ciclu de materiale documentare video, axate pe subiecte de actualitate, precum resursele, energia, sănătatea ori alimentația, aducând în discuție și perspectiva istorică.

👨‍⚕️ Primul episod are ca temă grija pentru sănătate și creează o punte între practicile antice și tehnologiile moderne din domeniu, pornind de la povestea medicului oculist din lumea romană, ce a activat în urmă cu 2.000 de ani în zona Sălajului, și ajungând în zilele noastre, la medicul oftalmolog Alexandru Dimitriu, un promotor al terapiei vizuale în România.

📌”Mă bucur să fiu prezent la ediția de început a acestui program cultural. Consider că inițiativa Muzeului Județean este una de excepție, care sunt sigur că va fi urmată și de alte muzee din România. Îi felicit pe toți cei implicați în proiect pentru modul în care iscodesc și sfredelesc trecutul pentru a întări prezentul în domeniu. Starea de sănătate a locuitorilor tribului, cetății, urbei sau burgului a fost o preocupare permanentă atât la nivel instituțional, cât și individual, bineînțeles, a fiecăruia în parte. Așa că nu greșesc dacă spun că medicina românească publică și privată au un mers ascendent către performanță. Cu siguranță, în episoadele viitoare ale acestui ambițios proiect, Muzeul va aduce în prim-plan și alți performeri din alte sfere de activitate, dovedind, încă o dată, că Sălajul este mare atât prin trecut, cât și prin prezent, dar și că știm să ne așternem viitorul”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *