Mesajul europarlamentarului Cristian Terheș de Ziua Națională a României
Statul are obligatia legala de a apara si promova drepturile si libertatile personale, se spune in dreptul international.
In Rezolutia Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, se vorbeste despre „alcatuirea noului stat roman”, care are ca prim-principiu fondator „deplina libertate nationala”, care e mai mult decat libertatea individuala. Din libertatea nationala se naste suveranitatea nationala.
S-a preluat, astfel, in Rezolutie cele spuse de Simion Barnutiu in 1848: „Libertatea unui popor este bunul lui cel mai inalt si nationalitatea e libertatea lui cea din urma”.
E important, de aceea, pentru a ne pastra Romania unita si suverana, sa luptam pentru libertate individuala si nationala, mai ales intr-o Uniune Europeana care promoveaza deznationalizarea.
„Stapanirile si domniile sunt vremelnice. Natiunile vrednice, sunt eterne”, a spus Corneliu Coposu la Alba Iulia in 1 decembrie 1990.
Sa urmam exemplul fauritorilor de natiune pentru a ne face vrednici de Romania libera si suverana lasata noua prin jertfa lor, ca noi sa o putem lasa cum se cuvine celor ce vin dupa noi!
La multi ani, Romania!
La multi ani, romani!