Mesajul europarlamentarului Cristian Terheș de Ziua Națională a României

Statul are obligatia legala de a apara si promova drepturile si libertatile personale, se spune in dreptul international.
In Rezolutia Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, se vorbeste despre „alcatuirea noului stat roman”, care are ca prim-principiu fondator „deplina libertate nationala”, care e mai mult decat libertatea individuala. Din libertatea nationala se naste suveranitatea nationala.
S-a preluat, astfel, in Rezolutie cele spuse de Simion Barnutiu in 1848: „Libertatea unui popor este bunul lui cel mai inalt si nationalitatea e libertatea lui cea din urma”.
E important, de aceea, pentru a ne pastra Romania unita si suverana, sa luptam pentru libertate individuala si nationala, mai ales intr-o Uniune Europeana care promoveaza deznationalizarea.
„Stapanirile si domniile sunt vremelnice. Natiunile vrednice, sunt eterne”, a spus Corneliu Coposu la Alba Iulia in 1 decembrie 1990.
Sa urmam exemplul fauritorilor de natiune pentru a ne face vrednici de Romania libera si suverana lasata noua prin jertfa lor, ca noi sa o putem lasa cum se cuvine celor ce vin dupa noi!
La multi ani, Romania!
La multi ani, romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *