Accident mortal în Mirșid. Un copil a rămas orfan după ce ambii părinți au decedat în cuplitul accident

Marți după masă, dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat despre producerea unui grav accident rutier petrecut pe DN 1 H, între localitățile Mirșid și Crișeni. Imediat la fața locului au intervenit pompierii zălăuani care au constatat că în accident au fost implicate un autoturism și o autoutilitară.
În urma evenimentului au rezultat patru persoane (3 adulți si 1 minor), din nefericire două dintre acestea (din autoturism) au fost găsite decedate și s-a acționat pentru extragerea lor. O ambulanță SAJ a transportat minorul la UPU SMURD Zalău.
Este vorba de o familie din comuna Rus, soț și soție, aflate în autoturism care și-au pierdut viața, iar fiica acestora, de 8 ani, a supraviețuit cumplitului accident și a fost transportată la UPU SMURD Zalău.
„În urma sesizării și obținerii datelor de la Spitalul Județean, s-a întocmit dispoziția de plasare în regim de urgență la bunica paternă a copilului, urmând pe urmă să sesizăm instanța care va stabili tutela, cel mai probabil tot la bunica paternă, care este destul de tânără și are condițiile necesare pentru a crește copilul. Bunica se află alături de copilă internate la spital.
În situațiile în care din diverse motive, copiii minori rămân fără ambii părinți, instituția noastră încearcă plasamentul în regim de urgență în familia lărgită – bunici, frați, surori, mătuși etc. Dacă nu este posibil acest lucru, atunci minorul este preluat într-un centru de urgență al DGASPC”, a transmis pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, Violeta Milaș – directorul executiv al DGASPC Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *