Acţiune a poliţiştilor de la Biroul Rutier pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat astăzi o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni. Cinci sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în mai bine de o oră.

Miercuri, 7 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier, din cadrul poliţiei municipale, au desfăşurat o acţiune, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietoni.

Activitatea s-a desfăşurat pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în intervalul orar 10.30-12.00.

În acest context au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, dintre care patru pentru traversare neregulamentară şi una la Legea 61/1991 (adresarea de injurii şi expresii jignitoare).

Pentru a nu fi implicaţi în astfel de evenimente le recomandăm pietonilor să circule numai pe trotuare sau în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public, să nu traverseze strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate, ori a mijloacelor de transport oprite în staţii, iar atunci când traversează trecerea pentru pietoni să se asigure că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

Fiţi responsabili! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pietoni poate avea consecinţe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Alegeţi să fiţi în siguranţă! Legislaţia rutieră se aplică şi pietonilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *