Acțiuni ale polițiștilor Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău și Cehu Silvaniei pentru siguranța comunității

Astăzi, 22 martie a.c., în intervalul orar 07.00 – 12.00, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat o acțiune în municipiul Zalău și pe raza de competență a secției, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră pe drumurile publice, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

În cadul acțiunii, în care au fost implicați polițiști de la Biroul Rutier, de la Serviciul Rutier, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Săla și reprezentanți ai Registrului Auto Român, au fost legitimate 165 de persoane, au fost verificate 86 de autovehicule și au efectuat controale la patru societăți comerciale.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au soluționat 22 de dosare penale și au identificat trei autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți.

Totodată, poliţiştii rutieri sălăjeni au efectuat 15 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au reţinut șase permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat, în total, 121 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 24.415 lei.

De asemenea, joi, 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au desfășurat o acțiune de tip Blitz în localitatea Cehu Silvaniei, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii din Cehu Silvaniei au legitimat 114 persoane, au verificat 98 de autovehicule, au efectuate 50 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv și au efectuat controale la patru societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, polițiștii sălăjeni au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 24.720 de lei. Dintre acestea, 76 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere, alte două sancțiuni au fost aplicate conform H.G. nr.301/2012, o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectare prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și o alta pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și au retras patru certificate de înmatriculare.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în cooperare cu alte structuri de aplicare a legii, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *