Un tânăr care locuia împreună cu bunicul său, l-a omorât în bătaie și a fugit

POP RARES CIPRIAN CATALIN, un tânăr din Zalău și-a ucis bunicul în bătaie în apartamentul în care locuiau împreună. Crima a avut loc miercuri, 20 martie, în apartamentul situat lângă magazinul Lidl.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, tânărul Pop Rareș i-a aplicat vârstnicului multiple lovituri cu un corp dur în zna capului, cauzâdu-i plăgi contuze și fracturi ale cutiei craniene cu hemoragie extinsă meningo-celebrală, leziuni în urma cărora a survenit decesul victimei.

Infracțiunea s-a comis în apartamentul bunicului situat în Zalău, în care locuia și nepotul său, Pop Rareș, din toamna anului 2023. După comiterea crimei, tânărul Rareș a părăsit apartamentul, fiind dat în urmărire și prins în scurt timp de polițiști. Pe parcursul cercetărilor, criminalul Pop Rareș nu a dat declarații, uzând de dreptul la tăcere.

La data de 21 martie s-a pus în mișcare acțiunea penală și a fost reținut 24 de ore. În cursul zilei de 21 martie, Pop Rareș a fost prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj care a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Procurorul-șef al PT Sălaj, Flonta Sorin, a transmis că remarcă buna colaborare cu organele de poliție care s-au mobilizat și l-au prins pe inculpat la câteva ore de la comiterea faptei.


Precizăm faptul că pe punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

3 thoughts on “Un tânăr care locuia împreună cu bunicul său, l-a omorât în bătaie și a fugit

  1. Drogurile și neglijența societății față de tineri
    Dacă familia nu este puternică devenim brute ,descreierati, fără Dumnezeu!

  2. Este un fapt oribil si tragic ceea ce s-a intamplat in Zalau, unde tanarul Pop Rares a ucis in mod brutal propriul bunic. Este greu de inteles ce l-a determinat pe acesta sa comita o asemenea crima in locuinta in care locuiau impreuna. Este important sa se faca dreptate si sa se clarifice toate imprejurarile in care a avut loc acest incident. Colaborarea dintre procurori si politie este esentiala in demersul de rezolvare a acestui caz si ne da speranta ca adevarul va iesi la iveala. Este ingrijorator faptul ca tanarul Pop Rares si-a folosit dreptul la tacere, ceea ce poate duce la dificultati in ancheta, insa speram ca probatoriul va fi suficient pentru ca el sa fie pedepsit conform legii. Respectam principiul prezumtiei de nevinovatie, insa suntem alaturi de familia victimei in acest moment greu si speram ca, in cele din urma, dreptatea va fi facuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *