Acțiuni derulate de Poliția Șimleu pentru siguranța cetățenilor și a traficului rutier

M

Polițiștii din Șimleu Silvaniei au desfășurat, în ultimele 48 de ore, o acțiune, în zona de competență, pentru siguranța cetățenilor, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracțiuni, dar și pentru siguranța traficului rutier. Două persoane, bănuite de comiterea un infracțiuni au fost identificate și aproape 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate.

În perioada 17-18 iunie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune cu efective mărite în zona de competență, scopul fiind acela de a preveni faptele antisociale, accidentele grave de circulație, dar și de a identifica persoanele bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Au fost identificate persoanele în două dosare penale rămase cu autor necunoscut.
Obiectul faptelor penale comise de acestea sunt furt și însușirea bunului găsit. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

De asemenea, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de peste 58.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 56 au fost la regimul circulației rutiere (viteză, depășiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranță, neacordarea de prioritate autovehiculelor etc.), 27 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, patru la Ordonanța de Urgență 55/2002, trei au făcut obiectul Ordonanței de Urgență 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar o sancțiune a fost aplicată la HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării, opt permise de conducere (viteză și neacordarea de prioritate vehiculelor).

Pentru defecțiuni grave au fost retrase, până la remedierea deficiențelor, trei certificate de înmatriculare.

La acțiune au participat și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale, Acțiuni Speciale, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu Sălaj.

Siguranța cetățenilor este o prioritate pentru polițiștii din Șimleu, iar astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *