Acuzată de fals intelectual, medicul Sanda Stanca, achitată definitiv de Curtea de Apel Cluj

Fostul director executiv adjunct al DSP Sălaj, Sanda Stanca, scapă definitiv de acuzațiile de fals intelectual. În cursul săptămânii trecute judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au respins ca nefondat apelul formulat de procurorii sălăjeni la sentința pronunțată în luna mai de Judecătoria Zalău.

Având în vedere că Sanda Stanca a fost achitată definitiv, urmează ca săptămâna viitoare să fie repusă în funcția de director adjunct al DSP Sălaj.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău împotriva sentinţei penale nr. 164 din data de 26.05.2021 a Judecătoriei Zalău. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.11.2021”, au stabilit magistrații clujeni.

În 26 mai, magistrații de la Judecătoria Zalău au decis achitarea inculpatei, pe motiv că fapta de care era acuzată nu este prevăzută de legea penală. Dou procurorii au făcut apel.

Directorul executiv al DSP Sălaj, Ligia Marincaș, a declarat că instituția nu a primit nimic oficial cu privire la situația Sandei Stanca

„Persoana în cauză are contractul de muncă suspendat prin ordin de ministru, având în vedere dosarul penal de lfas intelectual. Nu am primit nimic oficial. Așteptăm comunicarea oficială a deciziei Curții de Apel Cluj”, a declarat directoarea DSP, Ligia Marincaș.

Medicul epidemiolog Sanda Stanca, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în aprilie 2020, sub acuzaţia de fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, medicul a eliberat avizul epidemiologic unui sălăjean care a fugit de două ori din carantină şi l-a postdatat, situaţie în care autorităţile nu au mai putut dispune prelungirea cu alte 14 zile a perioadei de carantină.

Concret, un bărbat de 28 de ani, din Sălaj, s-a întors din Marea Britanie în 18 martie, fiind izolat la domiciliu pentru 14 zile. În 27 martie, el a fost depistat de către poliţişti în centrul Zalăului, motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru 14 zile. O zi mai târziu, acesta a părăsit centrul de carantină, oamenii legii găsindu-l într-o locuinţă din municipiu. Tânărul a fost plasat din nou în carantină, pentru alte 14 zile, mai precis până în 11 aprilie, pe numele său fiind deschis dosar penal. În 10 aprilie, el a părăsit din nou centrul de carantină, de această dată fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *