Administrația locală primește sprijinul Companiei Naționale de Investiții pentru dezvoltarea Sălajului

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat joi, 15 aprilie, la o întâlnire de lucru la care au fost invitați ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, președintele Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Irina Pătrășcoiu, prefectul județului, Dari Toma, și primarii din județ.
În acest context au fost discutate probleme concrete, legate de stadiul derulării proiectelor CNI din județ, subprogramele existente, prioritățile UAT-urilor, precum și documentația necesară.
Reprezentanta CNI a anunțat că începând din 2021, odată cu modificarea legislației, au fost diversificate programele derulate. Astfel, a fost creat cadrul legal pentru realizarea lucrărilor de canalizare, alimentare cu apă, fose septice și stații de microepurare, constuirea de creșe, grădinițe și dispensare în mediul ruraL, precum și amenajarea de drumuri de interes local și drumuri de interes județean.
„Mă bucură să văd că există preocupare în ceea ce privește dezvoltarea comunităților noastre. Prin Compania Națională de Investiții s-au implementat mai multe proiecte depuse de Consiliul Județean Sălaj, printre care reabilitarea, modernizarea și dotarea Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean, punerea în siguranța a DJ 109F, în Poiana Blenchii, sau construirea și dotarea sălii de sport din Zalău, proiect pentru care este în derulare procedura de achiziție a execuției lucrărilor. Am convingerea că în viitor, CNI va derula și alte investiții în Sălaj și vă asigur că instituția pe care o conduc va fi un partener solid, serios și responsabil. Știm că bugetul este unul limitat, că solicitările la nivel național sunt mari. De aceea, vom prioritiza nevoile județului, pentru a maximiza șansele ca proiectele să fie implementate. Îi îndemn, de altfel, și pe primarii sălăjeni să procedeze la fel și să vină cu propuneri care să reflecte prioritățile din comunitățile lor”, a precizat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.
„Relansarea României prin investiții este singura cale pentru redresarea și consolidarea unei economii competitive și performante. Compania Națională de Investiții este una dintre instituțiile cheie ale statului român, pe deplin angajată în efortul guvernamental de a susține investițiile publice. Numai în județul Sălaj, în prezent sunt, în diferite stadii, 233 de obiective de investiții, pe toate subprogramele gestionate de CNI, 14 dintre acestea fiind deja recepționate. Așa cum primarii se gândesc să dezvolte fiecare sat, fiecare stradă, la fel au obligația și Consiliul Județean, și Guvernul, să se uite la fiecare UAT, pentru a exista o dezvoltare echilibrată la nivelul întregului județ și, mai departe, a tuturor regiunilor din România”, a subliniat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *