Ajutorul de 73 euro/vacă majorat la 100 euro/vacă!

Ultimele modificări la acordarea ajutorului de stat pentru crescătorii de vaci! Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a fost aprobat de Senatul României și a fost transmis pe 6 martie 2023 Camerei Deputaților care este for decizional.

Senatul României a făcut câteva modificări importante în prevederile Ordonanței, între care majorarea cuantumului la 100 euro/vacă adultă, prelungirea perioadei de depunere a cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Potrivit proiectului de Lege, votat pe 27 februarie 2023 de Senatul României, „cuantumul ajutorului de stat care se acordă beneficiarilor este de până la 100 euro/cap vacă adultă.” Inițial, cuantumul a fost de 73 euro/vaca adultă.

De asemenea, „perioada de depunere a cererilor pentru solicitarea ajutorului de stat și a documentelor justificative este de 40 de zile lucrătoare, începând cu ziua următoare intrării în vigoare a ordonanței de urgență.” Inițial, perioada de depunere a cererilor a fost de 30 de zile de la momentul intrării în vigoare a ordonanței.

Toate modificările mai jos:

modif ajutor 73_bmodif ajutor 73 doi_bmodif 73 trei_b

La data de 6 martie 2023, proiectul de lege a fost prezentat în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Până la data de 16 martie 2023, Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice  are termen pentru depunere amendamente, iar termen depunere raport este 28 martie 2023, conform site-ului Parlamentului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *