Aproape 200 de permise de conducere reţinute de polițiști în cadrul Acţiunii Sezon Estival

Polițiștii din Sălaj au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2021. Poliţiştii au reţinut aproape 200 de permise de conducere, fiind retrase peste 70 de certificate de înmatriculare.  

În perioada 26 iulie-8 august a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2021.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au fost sesizaţi despre comiterea a 164 de infracţiuni, dintre care 32 la regimul circulaţiei rutiere (conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducere fără permis şi conducere cu autoturismul neînmatriculat), 41 contra patrimoniului (furturi, distrugeri),  iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate 132 de persoane.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată, poliţiştii au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 2751 de sancțiuni, dintre care 19 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 887 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reţinute 190 de permise de conducere (96 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 74 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au mai fost aplicate 313 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

Valoarea totală a contravenţiilor se ridică la suma de 1154478 lei.

Pentru siguranța dumneavoastră în perioada sezonului estival, polițiștii vă sfătuiesc:

Când ați ajuns la destinație, nu lăsați bagajele nesupravegheate lângă mașină.

Nu expuneți sumele de bani pe care le dețineți!

Luați la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăților curente!

Nu lăsați nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.). Câteva momente de neatenție sunt de ajuns pentru ca infractorii să le sustragă.

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Este calea cel mai ușor accesibilă hoților!

Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *