Armă neletală descoperită de polițiștii sălăjeni într-un imobil din Buciumi


Sâmbătă, 29 iulie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea sălăjeană Buciumi, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma percheziției efectuate, polițiștii au descoperit, în imobilul deținut de acesta, o armă neletală, de tir sportiv, deținută fără drept.

De asemenea, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 12 controale privind modul de păstrare și asigurare a securității armelor, Astfel, pe raza comunei sălăjene Românași au constatat că, un bărbat de 79 de ani, persoană autorizată în vederea deținerii, portului și folosirii armelor letale, deținea fără drept o componentă esențială de armă letală (armă de vânătoare).

În ambele cazuri, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma percheziției și a controalelor efectuate, polițiștii de la arme au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă neletală de tir sportiv, o armă de vânătoare, o țeavă de rezervă pentru armă de vânătoare și muniție, de calibrul 6,35 și 30:06.

Totodată au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 295/2004, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei, fiind de asemenea dispuse 2 măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

One thought on “Armă neletală descoperită de polițiștii sălăjeni într-un imobil din Buciumi

  1. Felicitări Poliției Sălaj pentru acțiunile luate în vederea respectării regimului armelor și al munițiilor! Această acțiune ne arată cât de importantă este securitatea în rândul cetățenilor, și că cei din instituții nu fac economie de eforturi. Mulțumim pentru sprijin și vigilența pe care le oferiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *