Primăria Surduc se pregătește să demareze investiții majore de peste 5 milioane euro


Comuna Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, aflat la al doilea mandat. Primăria Surduc continuă implementarea proiectelor de investiții. Lucrările de modernizare a sediului de Primărie avansează rapid, iar recent a fost semnat contractul pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Brâglez. Alte două mari proiecte ce privesc rețeaua de canalizare și asfaltarea străzilor intră în linie dreaptă. 

Lucrările la sediul Primăriei avansează

Constructorul care execută lucrările de modernizare a sediului Primăriei Surduc avansează rapid, astfel că în cursul lunii iulie a finalizat o serie importantă de lucrări.

La exterior s-au executat următoarele:

 • – pavare curte și trotuare
 • – șanțul de pământ din fața Primăriei a fost betonat complet și a fost introdusă în subteran rețeaua pluvială
 • – au fost realizate porțile și gardul din fier forjat
 • – s-au finalizat zugrăvelile exterioare

La interior s-au executat următoarele:

 • – s-a montat parchet în toate birourile
 • – s-a montat tarchet în Arhivă
 • – s-a montat gresie și faianță în băi
 • – s-a montat gresie pe holuri
 • – s-au montat balustrăzile la scările interioare
 • – s-au montat prize / întrerupătoare
 • – s-au finalizat zugrăvelile interioare

Primăria Surduc a trimis la București SF-ul cu toate avizele pentru înființarea rețelei de canalizare

Primarul Alin Băbănaș a câștigat o finanțare de 4,5 milioane de euro (225 miliarde lei vechi) pe PNI Anghel Saligny, pentru înființarea rețelei de canalizare în localitățile Surduc, Tihău și Cristolțel.

Documentația completă (studiu de fezabilitate și avizele) a fost trimisă la Ministerul Dezvoltării pentru aprobare și pentru a continua cu demararea Proiectului Tehnic.

„Rețeaua de canalizare este o utilitate publică de o mare importanță pentru locuitorii comunei. Sperăm că lucrările vor demara la începutul anului viitor”,  transmite primarul Alin Băbănaș.

Lucrări de asfaltare în Comuna Surduc în valoare de 3,64 milioane lei

Primăria Surduc a solicitat de la APM Sălaj avizul de mediu, ultimul aviz necesar pentru proiectul „Modernizare drum comunal DC22A și străzi în comuna Surduc, etapa 1″valoare 3,64 milioane lei (36,4 miliarde lei vechi). După obținerea acestui ultim aviz urmează  realizarea proiectului tehnic (PT).

Dacă lucrurile decurg conform planurilor, Primăria estimează că în cursul lunii septembrie va demara procedura de licitație pentru execuția lucrărilor.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab

„Odată finalizată această etapă, cele patru localități din comuna Surduc – Tihău, Cristolțel, Solona și Brâglez vor fi asfaltate aproape în totalitate”, declară primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș. 

Lucrări de reparații la Căminul Cultural din Brâglez

Primarul Alin Băbănaș a semnat contractul pentru lucrări de reparații la Căminul Cultural din localitatea Brâglez. Lucrările vor începe în cursul lunii august și au o valoare de 252.000 lei (2,52 miliarde lei vechi).

Constructorul va executa următoarele lucrări:

 • – izolare termică și tencuială minerală la exterior
 • – pavare curte interioară
 • – garduri și porți noi din fier forjat

„Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, suntem preocupați și de reabilitarea căminulor culturale din toate localitățile aparținătoare comunei Surduc. Luna aceasta începem lucrările de reparații la Căminul Cultural din Brâglez”, spune primarul Alin Băbănaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *