Autostrada Transilvania: Contractul pentru lotul Biharia – Chiribiș se desface amiabil – constructor

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Biharia – Chiribiș din Autostrada Transilvania va fi desfăcut pe cale amiabilă, a spus pentru ECONOMICA.NET Beneamin Rus, proprietarul grupului de firme Selina. Anunțul constructorului bihorean pune capăt zvonurilor legate de reziliere, după un an de blocaj pe acest lot.

În varianta desfacerii amiabile a contractului, constructorul nu este sancționat cu certificat negativ, astfel că poate participa mai departe la licitații.

Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu au confirmat încă informația.

 

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Chiribiș – Biharia din A3 a fost semnat în iunie 2020 cu asocierea Trameco – Vahostav – Drumuri Bihor – Drum Asfalt – East Water Drillings. Valoarea contractului este de 326,51 de milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 de milioane de euro). Termenul contractual pentru proiectare era de șase luni, iar cel pentru execuție este de 18 de luni.

Lotul Chiribiș – Biharia face parte din tronsonul Suplacu de Barcău – Borș, care în trecut a mai avut doi constructori: americanii de la Bechtel și spaniolii de la Corsan. Contractele cu ambii constructori au fost reziliate.

Grupul bihorean de construcții Selina a realizat lotul Biharia – Borș de la granița cu Ungaria. De asemenea, acesta a mai fost desemnat câștigător și pe lotul relicitat Chețani – Câmpia Turzii. În acest caz, Strabag a depus contestație.

Firmele lui Rus se află în cărți și pentru lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania. În plus, constructorul din Oradea se situează pe primul loc în cursa pentru lotul 3 Buzău – Pietroasele din Autostrada Ploiești – Buzău (A7).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *