Bănuiți că ar fi sustras trei cabaline dintr-un grajd din Zalău, reținuți de polițiștii de investigații criminale sălăjeni

În cadrul acțiunii de marți, 14 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat și cercetat doi bărbați de 22 și 27 de ani și un tânăr de 17 ani, toți din municipiul Zalău, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la înșelăciune, respectiv rănirea cu intenție a animalelor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii sălăjeni îi bănuiesc pe cei trei că, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2022, în intervalul orar 00.00 – 03.00, ar fi pătruns prin efracție într-un grajd amplasat într-o staţiune pomicolă din municipiul Zalău și ar fi sustras 3 cabaline, hamuri şi un atelaj hipo, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei.

De asemenea, polițiștii sălăjeni îi bănuiesc pe aceștia că, în momentul sustragerii cabalinelor, le-ar fi supus la eforturi fizice care au pus în pericol integritatea fizică a animalelor, uneia dintre cabaline fiindu-i cauzate leziuni în regiunea nazală şi la nivelul membrului posterior, aceasta pierzând o cantitate însemnată de sânge.

Totodată, bărbații de 22 și 27 de ani, sunt bănuiți de polițiștii sălăjeni că ar fi încercat să achiziționeze alte 2 cabaline, fără a achita contravaloarea acestora, iar ulterior ar fi intenționat să le valorifice.

Polițiștii sălăjeni au recuperat de la aceștia cabalinele sustrase și le-au restituit proprietarului.

Tot marți, 14 februarie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale i-au reținut pe cei trei, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Miercuri, 15 februarie a.c., polițiștii sălăjeni îi vor prezenta pe cei trei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor trei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștilor sălăjeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *