Bărbat din Etiopia depistat în Zalău fără forme legale

Polițiștii de imigrări din Sălaj, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate. O societate comercială a fost sancționată cu 10.000 de lei și un bărbat din Etiopia depistat în ședere ilegală.

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Sălaj au desfăşurat o acţiune în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activității întreprinse, polițiștii au depistat un bărbat de 35 de ani, din Etiopia, care desfășura activități lucrative fără forme legale (fără aviz de angajare în muncă).

Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că străinul a intrat legal pe teritoriul României, în scop de angajare în muncă, însă la momentul depistării se afla în ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat persoana în cauză cu avertisment și au emis pe numele acesteia decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, față de reprezentantul societății comerciale a fost luată măsura sancționării comerciale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *