BENESAT: Primarul Romocea Sorin face investiții importante pentru un mediu mai curat

Primăria Benesat este consusă de primarul Sorin Romocea, aflat la al 5-lea mandat de primar. Romocea este unul dintre cei mai vechi membri ai Partidului Național Liberal Filiala Sălaj.

În cele aproape 5 mandate de când conduce destinele comunei Benesat, Sorin Romocea a bifat multe realizări în toate satele aparținătoare comunei.

Cu banii din redevența de la ADI ECODES, primarul Sorin Romocea a achiziționat  4 containere metalice cu o capacitate de 7 metri cubi pentru preluarea deșeurilor provenite din moloz și deșeuri voluminoase. Containerele au fost amplasate în toate localitățile și contribuie la menținerea curățeniei și protejarea mediului înconjurător.

Cu finanțare de 4 milioane de lei prin AFM, primarul Sorin Romocea construiește o platformă pentru depozitarea gunoiului de grajd, proiect ce prevede atât amenajarea platformei, cât și achiziționarea utilajelor necesare: buldoexcavator și tractor cu remorcă tehnologică de împrăștiat gunoiul.

Dacă vorbim de proiecte inovatoare, Primăria Benesat este pregătită și a accesat fonduri prin Agenția Fondului de Mediu pentru achiziționarea de stații de încărcare auto electrice. Proiectul este în curs de implementare.

Primarul Sorin Romocea are pregătit un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 10 ari, pe un teren din fața Gării din Benesat. A fost finalizat studiul de fezabilitate și urmează depunerea cererii de finanțare.

Proiectul va contribui substanțial la acoperirea necesarului de energie electrică consumant de iluminatul public, școli, instituții publice, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *