Bihorean reținut și apoi arestat preventiv pentru conducere fără permis

La data de 9 noiembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, față de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Beiuș, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeași dată, la ora 01.15, acesta a fost depistat în trafic de polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Zalău – Biroul de Ordine Publică, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Zalău, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii sălăjeni bănuiesc că autoturismul i-a fost încredințat de către un bărbat de 36 de ani, din municipiul Beiuș, județul Bihor, căruia i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deține permis de conducere.

Joi, 9 noiembrie a.c., bărbatul de 34 de ani a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Zalău a admis propunerea procurorului și a emis, pe numele bărbatului, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *