Bode: PNL nu exclude alianțe pentru alegeri, dar nu negociază acum cu PSD

Partidul Național Liberal își păstrează deschise opțiunile de alianță în contextul alegerilor din 2024, începând de la europarlamentare și până la alegerile prezidențiale. Această abordare are ca scop asigurarea că proiectul politic liberal va avea sprijinul românilor și va putea fi pus în practică în perioada mandatului 2024-2028, declară secretarului general al PNL, Lucian Bode. Cu toate acestea, el subliniază că, în acest moment, nu se poartă discuții specifice cu PSD în acest sens.

„Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să ne fie foarte clar: nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect în acest moment. Categoric, fiecare partid, Partidul Naţional Liberal încearcă să-şi maximizeze scorul electoral de anul viitor. Din acest punct de vedere, Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028”, a spus Bode, citat de AGERPRES și preluat de Digi24.

„Aşadar, concluzia este simplă: nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, Partidul Naţional Liberal nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a adăugat el.

Întrebat în legătură cu faptul că liderul PSD ar fi confirmat că ar exista astfel de discuţii între PSD şi PNL, Bode a explicat: „Subliniez încă o dată că nu există discuţii punctuale, strict pe acest subiect”. Liberalul a mai spus că este obligatoriu ca partidul său să îşi propună nu numai să aibă un candidat la prezidenţiale, dar şi să câştige aceste alegeri, însă a subliniat că este puțin probabil să se discute despre candidatul la prezidenţiale în luna noiembrie.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în schimb, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vrancea, că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor. „Facem poltică!”, a subiniat premierul, care a comentat chiar că „aş merge şi la Comisia Europeană cu candidat comun”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *