PNL – Transport modern prin PNRR: Microbuze electrice pentru elevi

212.000 de elevi din 1200 de localități vor beneficia de transport sigur, modern și sustenabil. Ministerul Educației a semnat astăzi contractele de finanțare prin PNRR pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.
↗ PNL continuă astfel să își respecte angajamentele pentru modernizarea infrastructurii din domeniu, precum și să sprijine accesul egal al elevilor la educație, prioritate asumată explicit în noile legi ale Educației.
,,În calitate de ministru al Educației, îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin PNRR, printr-o adaptare continuă la nevoia din teritoriu. Contactele semnate astăzi, prin care microbuze electrice moderne vor ajunge în peste 1200 de localități, reflectă dorința noastră de a răspunde la nevoile reale din județe, cât și colaborarea eficientă între administrația centrală și cea locală. În cadrul acestei finanțări, am făcut eforturi să suplimentăm cu 50 de milioane de euro alocarea investiției, majorând de la 200 de milioane la 250 milioane de euro, fără TVA, iar la acestea s-a adăugat și cofinanțarea consiliilor județene în valoare de peste 7 milioane de euro”, Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *