Bode și Orban, schimb de replici la ședința PNL Sălaj: ‘Ne-am făcut mult rău’

Liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, a declarat, sâmbătă, la Zalău, la prezentarea moțiunii de candidatură a lui Ludovic Orban la președinția partidului, că dezbaterea moțiunilor celor doi candidați este „parazitată de scandalul din coaliție”.

„Ceea ce ar fi trebuit să fie un moment de dezbatere s-a transformat într-un moment de scandal, iar acum, ceea ce ar fi trebuit cu adevărat să fie dezbaterea viitorului programul politic, a direcției în care va merge PNL în următorii patru ani, adică dezbaterea celor două moțiuni este parazitată de acest scandal din coaliție despre care eu, personal, în aceste momente mă abțin să fac alte afirmații, sperând în înțelepciunea majorității, că după 25 septembrie să ne așezăm cu toții la masa dialogului, pentru a guverna pentru România . Românii ne-au votat să-i guvernăm și să ne ducem la îndeplinire programul de guvernare, nu să ne certăm noi între noi și noi cu partenerii”, a afirmat Bode, în fața Comitetului Director Județean al PNL Sălaj .

Între liderul liberalilor din Sălaj și Ludovic Orban, prezent la lansarea moțiunii, a avut loc un schimb de replici legat de modul de convingere a unor liberali pentru a-l vota pe Florin Cîțu în 25 septembrie.

„Sigur că vă poate spune altcineva ‘votați cu Cîțu că e interesul meu, că dacă nu iese Cîțu eu nu mă aleg cu funcția în care vreau să candidez’. Vă poate spune lucru ăsta Lucian Bode. Dacă judecați după asta, înseamnă că judecata este alterată de un alt considerent și un alt raționament care nu are nicio legătură cu ceea ce trebuie să fundamenteze raționamentul de alegere a președintelui PNL”, a menționat Ludovic Orban.

Lucian Bode s-a simțit vizat de aceste afirmații și a ținut să-i răspundă președintelui PNL.

„M-a deranjat afirmația că ‘votați Florin Cîțu pentru că altfel cineva nu se poate alege în funcția pe care și-o dorește’, cu referire la mine, dar asta e situația și eu vă respect, v-am respectat în 2017, când cuvântul meu și al organizației Sălaj a fost cuvânt , când împreună am dat jos PSD-ul și știm prin ce am trecut. (…) La fel cum am făcut-o și în guvernarea din 2020, când nu a fost acțiune a Guvernului, a ministerului Transporturilor importantă la care prim-ministrul să nu fie invitat și să primească ceea ce merita prim-ministrul partidului care guverna România . De aceea, sigur că va trece și ziua de 25 septembrie, pentru că deși pare un infinit până în 25, mai sunt două săptămâni. Trebuie să recunoaștem cât de mult rău ne-am făcut noi nouă , în aceste trei luni”, a spus Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *