Buget de 4 milioane lei pentru întreținerea drumurilor județene pe timpul iernii

🌨️ Consiliul Județean Sălaj a luat măsurile necesare în vederea combaterii poleiului și înzăpezirii drumurilor din județ și pentru asigurarea viabilităţii corespunzătoare pe întreaga rețea rutieră din administrare, în sezonul rece 2021-2022. În acest sens, au fost alocați de la bugetul județului 4,15 milioane de lei, cu aproape 500.000 de lei mai mult decât în urmă cu un an.

✒️ Pentru eficientizarea lucrărilor necesare, intervenții operative și o mai bună coordonare a întregii activități, pe majoritatea arterelor județene deszăpezirea va fi asigurată de primării, în baza celor 32 de acorduri de asociere încheiate cu CJ Sălaj, pentru intervalul 15 noiembrie 2021 – 15 martie 2022. În funcție de condițiile meteo, perioada poate fi extinsă.

🦺 În cazul sectoarelor de drum județean aflate în reabilitare și modernizare, activitatea de deszăpezire intră în sarcina executantului pe toată perioada derulării contractului de lucrări. Pe alte trei tronsoane, lucrările de deszăpezire vor fi executate de SC Pază Obiective și Intervenție SRL, din subordinea CJ Sălaj.

📌 „O rețea rutieră bine întreținută contribuie la îmbunătățirea conectivității cu drumurile naționale, la creșterea siguranței în trafic și reducerea riscului de accidente. Prin specialiștii din Consiliul Județean Sălaj, vom urmări, verifica și coordona întreaga acțiune de deszăpezire a drumurilor județene, pentru a ne asigura că toți factorii implicați își îndeplinesc corespunzător obligațiile și intervin prompt atunci când este cazul, astfel încât toate arterele să fie practicabile pe timpul iernii. Solicit responsabililor cu deszăpezirea să fie pregătiți pentru a răspunde cu profesionalism la orice oră”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

📱 Totodată, administrația județeană a pus la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0741 118 384, pentru semnalarea eventualelor probleme generate de îngheț și ninsoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *