Bugetarii rămân fără sporuri! Ce a anunțat premierul Florin Cîțu (PNL)

O serie de sporuri și indemnizații ale bugetarilor sunt pe cale de a fi eliminate. Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe prin care cele prezentate vor fi eliminate.

Bugetarii rămân fără sporuri

Ordonanța ar putea fi adoptată miercuri și să reprezinte doar începutul pentru reducerile bugetare anunțate deja prin declarații publice de către premierul Florin Cîțu.

Ce a declarat Florin Cîțu

Acesta i-a anunțat pe colegii din conducerea PNL, reuniți luni dimineața în ședința Biroului Politic Național că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari. Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite.

Potrivit informațiilor, prin această taiere de sporuri se va face o economie la cheltuielile bugetare de 1,2 miliarde de lei.

Bugetarii rămân fără sporuri

Și sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunere la Covid acordate angajaților din prefecturi vor fi eliminate și va fi redusă indemnizația de hrană pentru anumite categorii de bugetari, argumentul guvernului fiind acela că unii dintre ei primesc indemnizații de hrană egale cu două salarii minime pe economie.

Costurile totale pentru indemnizațiile de hrană s-ar ridica la 800 milioane de lei.

Și transportul gratis pentru studenți va avea de suferit, probabil prin impunerea unui număr maxim de călătorii.

Ședință a coaliției despre Buget

Liderii Coaliției PNL – USR – PLUS se află la această oră într-o nouă ședință pe tema legii bugetului de stat pe anyl 2021, lege întârziată deja cu o săptămână. Cele trei partide din arcul guvernamental trebuie să cadă de acord pe măsurile de austeritate necesare pentru încadrarea unui deficit bugetar maxim de 7,2% din PIB.

Florin Cîțu a anunțat că dorește să desființeze sporurile din sectorul bugetar și că a cerut companiilor de stat planuri de restructurare, în caz contrar urmând ca Guvernul să nu le mai acorde subvenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *