Călătorii SC Transurbis SA pot achiziționa bilete prin SMS sau printr-o aplicație pe telefonul mobil / web

Începând din luna noiembrie, utilizatorii transportului public în comun din Municipiul Zalău vor putea achiziționa bilete și abonamente prin SMS sau prin aplicație pe telefon!
📱Prin SMS se vor putea cumpăra:
✅ bilete cu valabilitate 40 de minute
✅ bilete cu valabilitate 24 de ore
➡️Procedura va fi simplă și la îndemâna oricărui călător deținător de telefon mobil
Va fi disponibil un număr unic la care se trimite un SMS cu specificația ”40 minute” sau cu specificația ”zi”. Valoarea biletului valabil 40 de minute va fi 2 lei, iar a biletului valabil 24 de ore va fi de 8 lei. Comisioanele operatorului de telefonie se plătesc de către utilizator, la fel ca în cazul altor servicii cu plată prin SMS.
📱Aplicație pe telefonul mobil și portal web 💻
Abonamentele lunare vor putea fi achitate simplu, cu cardul bancar, descărcând aplicația pe telefon (android sau Ios) sau de pe portalul web.
➡️Se va putea:
✅ Cumpăra abonament nou
✅ Prelungi abonamentul existent
Obținerea cardului de transport se va face de la punctele de vânzare ale operatorului, mai puţin în situaţia personelor juridice pentru care acestea se pot obţine și on-line.
➡️ Și categoriile de persoane care beneficiază de gratuități sau reduceri la transportul în comun vor putea să încarce pe platformele on-line documentele justificative, prevăzute de lege, pentru obținerea cardurilor de călătorie❗
Direct din aplicație, utilizatorul
✅ poate încărca titluri de călătorie pe cardul de transport folosind plata on-line cu card bancar;
✅ poate consulta starea cardului de călătorie și titlurile active;
✅ poate gestiona mai multe carduri pe un singur cont de utilizator
❗Prin implementarea e-tiketing se mai face un pas importat în implementarea proiectului ”Mobilitate urbană durabilă Zalău 2021-2027”, finanțat din fonduri europene.
➡️ Proiectul hotărârii de Consiliu Local prin care se introduc aceste metode de plată a serviciilor Transurbis SA a fost adoptat în ședința de astăzi.
„Mă bucur că am primit votul consilierilor locali și au aprobat introducerea de noi modalități de plată a biletului sau abonamentului pentru călătoriile cu autobuzele SC Transurbis SA. Începând de luna viitoare cetățenii își vor putea plăti abonamentele și biletele online cu cardul bancar, cât și plata prin SMS pentru bilete valabile 40 de minute, respectiv bilete valabile pentru o zi. Implementarea noilor modalități de plată a călătoriilor face parte integrată din proiectul de Mobilitate urbană Zalău 2021 – 2027, în valoare de peste 15 milioane de euro, prin care au fost achiziționate cele 20 de autobuze electrice și sistemul de e-ticheting”, a transmis directorul general SC Transurbis SA, ing. Oros Alin. 
Directorul general SC Transturbis, Oros Alin, a mai declarat că proiectul de modernizarea a transportului public în comun din Municipiul Zalău este realizat în proporție de peste 80%, fiind achizițioante autobuzele electrice care deja se află în circulație, au fost finalizate lucrările la stațiile de încărcare, atât din autobază, cât de la capătul de linie din Brădet.
„În perioada următoare se vor instala cele 10 automate de eliberare bilete și încărcare cadruri, cât și panourile de informare călători, camere de supraveghere video și amenajarea noilor stații de autobuz. Toate aceste investiții au fost posibile datorită conducerii Primăriei Municipiului Zalău și a domnului primar Ionel Ciunt, ocazie cu care le mulțumim pentru tot sprijinul și efortul depus. 
Pentru mine, ca director general, a fost întotdeauna prioritar creșterea calității serviciului de transport public în comun, cât și crearea unui climat de siguranță și confort pentru toți cetățenii care circulă cu autobuzele SC Transurbis SA”, a declarat directorul Oros Alin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *