Primăria Șimișna depune proiecte noi pe Programul Anghel Saligny de 5 milioane de euro

Comuna Șimișna este condusă din anul 2008 de primarul Prodan Călin Cristian aflat la al patrulea mandat. La ultimele alegeri locale din septembrie 2020, Prodan Călin a câștigat al 4-lea mandat de primar cu un scor electoral de peste 60 % din voturile valabil exprimate.

Noul Consiliu Local Șimișna care numără 9 consilieri este format din 5 consilieri locali PSD și 4 consilieri locali PNL. Viceprimarul comunei Șimișna este Revnic Vasile de la PNL, aflat la primul mandat.

Principalele realizări în mandatele trecute 2008 – 2020

Primarul Prodan Călin Cristian a reușit în cele trei mandate deja scurse, să finalizeze un număr importante de proiecte, a reabilitat clăridile publice (școli, cămine culturale, dispensar uman), a asfaltat drumurile, a înființat o rețea de apă potabilă și a achiziționat utilaje pentru gospodărirea comunei.

 • – Finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului de Primărie
 • – Construire dispensar uman cu medic de familie loc. Șimișna
 • – Măsura 3.2.2 asfaltarea ulițelor în toată comuna Șimișna, în valoare de 2,5 milioane de euro
 • – Reabilitarea Căminului Cultural din loc Hășmaș
 • – Construire AtferSchool
 • – POR – fonduri europene – Reabilitarea și dotarea Școlii Gimnaziale Șimișna
 • – Achiziționarea de utilaje cu fonduri europene: buldoexcavator, tractor cu remorcă, vitanjă, lamă de dezăpezire, freză, sălăriță
 • – Reabilitarea întregii reșele de iluminat public din comună și montarea de corpuri de iluminat cu LED
 • – Amenajarea Centrului de Permanență Șimișna cu medici care deservesc întreaga zonă
 • – Reabilitarea Monumentului Eroilor din loc. Hășmaș
 • – Construirea Monumentului Eroilor loc. Șimișna
 • – Înființare rețea de alimentare cu apă în loc. Șimișna și Hășmaș
 • – Reabilitare acoperiș Școala Șimișna
 • – Reabilitare Cămin Cultural Șimișna

Proiecte de investiții aflate în diverse stadii

În cursul săptămânii viitoare Primăria Comunei Șimișna pregătește recepția lucrărilor la rețeaua de alimentare cu apă, un proiect care a constat în realizarea unei rețele în lungime de 18 kilometri și 480 de gospodării racordate.

Recent s-a finalizat lucrările de modernizare a două străzi din Șimișna cu finanțare de la bugetul local. Este vorba de asfaltarea străzii Groza în lungime de 320 m și betonarea străzii Pirloage în lungime de 210 metri.

În acest moment se lucrează la construirea unei capele mortuare în loc. Șimișna, proiect realizat în proporție de 75-80 % și care va fi finalizat în primăvara anului 2022.

„Chiar dacă am reușit să acoperim mare parte din nevoile comunității, și aici mă refer la reabilitarea școlii, căminelor culturale, dispensar uman, asfaltare drumuri și rețea de apă, vă asigur că în continuare se vor finaliza lucrările propuse astfel încât fiecare cetățean să beneficieze de aceleași condiții de trai. 

În acest sens am depus spre finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny trei mari proiecte care au o valoare totală de 20 de milioane de lei, adică 200 de miliarde de lei vechi, bani cu care vom realiza o rețea de canalizare, vom extinde rețeaua de apă și vom asfalta toate străzile din comună, iar la final toți cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții de trai”, a transmis primarul Prodan Călin. 

Proiecte noi de investiții de 20 de milioane lei pe Programul Anghel Saligny

Primarul Prodan Călin Cristian a pregătit să depună trei noi proiecte de investiții pe Programul Anghel Saligny în valoare totală de 20 de milioane de lei (200 miliarde lei vechi).

 1. „Înființare rețea de canalizare și stație de epurare în localitățile Șimișna și Hășmaș” – 19,5 kilometri de rețea, 1200 de racorduri,  valoare proiect 15,6 milioane lei (156 miliarde lei vechi)
 2. „Modernizare drumuri în localitățile Șimișna și Hășmaș” – lungime 6,8 kiloemtri, valoare proiect 1,4 milioane lei (14 miliarde lei vechi)
 3. „Extindere rețea de alimentare cu apă în localitățile Șimișna și Hășmaș” – 9 kilometri de rețea extinsă, 450 de racorduri, valoare proiect 2,9 milioane lei (29 miliarde lei vechi). 

„Mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat. Trecem printr-o perioadă mai dificilă și am rugămintea să contribuim cu toții pentru a trece cu bine peste această pandemie COVID. Primăria Șimișna are pregătite resursele necesare pentru a veni în sprijinul celor care trec mai greu prin această perioadă foarte grea.

Sunt convins că, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu bine peste această încercare. Vă doresc tuturor multă sănătate și apelați cu încredere la Primărie cu orice problemă vă confruntați”, a conchis primarul Prodan Călin Cristian.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *