Când va fi gata Centura Zalău, primul contract al chinezilor în România

Centura Zalău, o șosea cu o lungime de doar 5,5 km. este cu șanse doar teoretice de inaugurare la finalul anului. Cu șantier aproape blocat la cel mult 55 %, cu alunecări de teren și fără suplimentarea contractului, CNAIR va rata, cel mai probabil inaugurarea în 2024.

În vara anului trecut, după două verificări pe șantier, ministrul Grindeanu promitea deblocarea contractului : ,, o să mai venim aici, în mod sigur vreau să avem o discuție pentru Centura Zalăului, să găsim o variantă pentru creșterea ritmului. Vin din Timișoara, oraș care nu are centură, are doar un sfert de centură și știu ce înseamnă o lucrare de acest tip, știu ce înseamnă o centură pentru o comunitatea.

De aceea în următoarea perioadă mai vin o dată să luăm o decizie pentru a crește ritmul lucrărilor pe Centură. Nu sunt mulțumit, nu am cum să fiu mulțumit, am vorbit și cu domnul primar, cu domnul președinte de Consiliu Județean și cu domnul ministru Bode…trebuie găsită o soluție și o vom găsi.” -Sorin Grindeanu.

Contractul a fost semnat cu Asocierea Sinohydro (China) – SC GoodProod (România) în vara anului 2020, cu termen de 6 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, ordinul pentru începerea lucrărilor fiind emis în aprilie 2021.

Reprezentanții firmei chineze au declarat că anul acesta vor începe asfaltarea primei porțiuni din centură, urmând să accelereze lucrările pentru a fi terminate într-un timp cât mai scurt.

Imagini recente de pe VO Zalău au fost publicate pe Canalul YouTube On the Road AK :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *