Cea de a VI-a ediție a Festivalului BathoryFest Șimleu- un eveniment etalon pentru județul Sălaj

Weekendul care tocmai a trecut, în perioada 17-19 septembrie a avut loc Festivalul Medieval BathoryFest ediția a VI-a. Locația evenimentului a fost Cetatea Bathory din Șimleu Silvaniei. Practic este vorba de un festival de reconstituire istorică bazat pe istoria castelului și fortăreței lui Bathory din orașul Șimleu Silvaniei.

Organizatorii evenimentului au fost Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj.

Coordonatorul evenimentului este nimeni altul decât Daniel Stejeran – directorul ADI Plus Sălaj și al Muzeului Holocaustului din Transilvania de Nord, unul dintre stâlpii acestui grandios festival-spectacol.

În cadrul festivalului au avut loc competiții de șah, expoziții de pictură, conferințe știițifice, spectacole artistice, concerte, parade, lupte medievale, ceremonii religioase și depuneri de coroane.

Invitați au fost din 6 țări, ambasadori și reprezentanți ai oamenilor de afaceri, administrației locale și județene.

„Festivalul Bathory! Șimleul sărbătorește a 6-a ediție a a festivalului ce poartă numele cetății din centrul orașului. Reprezentanți din 6 țări ne-au onorat cu prezența și cred că am reușit să dăm strălucire dar și substanță unui eveniment care e deja parte a mișcării culturale a urbei noastre.
Mulțumesc tuturor pentru implicare și tuturor șimleoanilor în organizarea Bathory Fest, a transmis primarul Șimleului, Cristi Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *