Centru de zi pentru copii la Pericei, proiect de 2 milioane lei din fonduri europene

Primarul Comunei Pericei, Boncidai Csaba are în plan anul acesta construirea unui centru de vârstnici, dar şi a unui centru de zi pentru copii.

Proiectul pentru noul Centru de zi pentru copii a fost depus pe PNRR și s-a obținut finanţarea. Cu bani europeni se va crea un centru de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie.

Primarul Boncidai Csaba a depus proiectul la începutul acestui an, iar zilele acestea a primit şi răspunsul afirmativ. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de aproape 2 milioane de lei (1.950.527,60 lei), din care bugetul de la Uniunea Europeană este de 1.640.958,00 lei, iar de la bugetul de stat 309.569,60 lei.

Este o investiţie importantă pentru comunitate şi una benefică pentru copii, primarul Boncidai Csaba fiind de părere că nu banii îi ajută pe copiii defavorizaţi, ci aceste centre care oferă diverse servicii. Cu ajutorul acestor servicii, beneficiari ar putea ieşi din acele cerinţe sociale în care se află.

“Copiii cu anumite afecţiuni nu mai trebuie să fie izolaţi, acei copii cu probleme de integrare, care învaţă un pic mai rău, nu trebuie să fie separaţi pentru că am face o realitate paralelă şi nu ne dorim asta. În cadrul acestui centru se pot ameliora problemele copiilor cu deficienţe, prin consiliere. Vom aduce specialişti care să se ocupe. Totodată, sunt ferm convins că şi alte localităţi ar putea gândi aşa şi specialistul ar putea deservi mai multe comune din zonă, nu doar la Pericei. Asta consider o descentralizare a administraţiei. Noi trebuie să creăm cadrul legal, instituţional unde să-şi desfăşoare activitatea. Toate aceste servicii trebuie să fie accesibile şi pentru copiii din mediul rural, nu doar pentru cei din urban”, spune Boncidai Csaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *