Cetățenii din Cehu Silvaniei se opun unei investiții de 3 milioane de euro

Primăria orașului Cehu Silvaniei încercă să atragă investitori în oraș pentru a crea noi locuri de muncă.

Compania AKSD România este un potențial investitor interesat de posibilitățile oferite de orașul Cehu Silvaniei.

În data de 15.11.2022 o echipă din primărie formată din consilieri și angajați au fost în vizită la Târgu Mureș, unde AKSD România SRL operează o facilitate pentru eliminarea deșeurilor medicale și a altor deșeuri periculoase.

„Am văzut personal funcționarea unei astfel de instalații și am putut vedea că este sigură, respectă total prevederile de mediu fără miros sau alt tip de cotaminare. Compania menționată și-ar dori să creeze o facilitate similară la marginea orașului nostru, și să angajeze aproximativ 20-30 de persoane”, spunea primarul Ervin Balint după vizita în Târgu Mureș.

Valoarea estimată a investiției este de 3.000.000 de euro, iar termenul de realizare a proiectului este de 2-3 ani de la intrarea firmei în posesia teritoriului.

Amplasarea unei astfel de investiții va fi aprobată în afara localității la o distanță de peste 1 km de zona locuibilă.

Însă după mediatizarea acestei informații cum că ar exista posibilitatea ca firma să construiască o fabrică și la Cehu Silvaniei, cetățenii s-au opus.

Astăzi dimineață primarul Balint Ervin a anunțat că ține cont de părerile oamenilor și renunță la continuarea discuțiilor pentru construirea fabricii.

„Dragi Cetățeni,

Aș dori să vă informez privind construcția instalației AKSD România pentru eliminarea deșeurilor sanitare și a altor deșeuri periculoase în orașul nostru, Cehu Silvaniei.

Datorita faptului că sunteți împotriva implementării proiectului, noi dorim să respectăm acest lucru, de aceea am decis să nu sprijinim implementarea proiectului.

Vă informăm în continuare despre fiecare oportunitate, ca să aveți ocazia și în viitor să vă exprimați opinia voastră”, transmite primarul Balint Ervin pe Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.