Chereji Andrei rămâne arestat la domiciliu până la începutul lunii iunie

Liderul traficanților de droguri din Zalău, Chereji Andrei (Pirui) zis Ghipsu, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 60 de zile, după ce la data de 17 aprilie magistrații Curții de Aple Cluj i-au respins  cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

La data de 25 aprilie judecătorii Tribunalului Maramureș i-au acceptat Chereji Andrei permisiunea de a părăsi domiciliul din Zalău pentru a face o vizită medicală la ADN Cardio Center în 29 aprilie, dar și o vizită medicală la Clinica de Stomatologie din Cluj pe 30 aprilie.

Instanța i-a respins cererea lui Chereji de a părăsi domiciliul pe o rază de 100 de metri pentru a-și duce fetița în parc în intervalul orar 10-11.00 și 18-19.00.

Potrivit procurorilor DIICOT Sălaj, Chereji Andrei (Pirui) aducea droguri din strănătate fiind ajutat de mai mulți locotenenți, după care organiza diverse petreceri, ocazie cu care vindea drogurile cu 100 euro gramul.

Dosarul penal în care sunt cercetați cei 7 tineri din Zalău a ajuns în octombrie 2021 pe masa judecătorilor de la Tribunalul Maramureș. O parte din inculpați au fost deja condamnați pe fond, dar au atacat setința la Curtea de Apel Cluj.


Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Duminică, 6 iunie 2021, judecătorii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a șapte tineri din Zalău, respectiv: Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru și Islamovici Rareș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi sprijinul poliţiştilor din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

La activități, au mai participat jandarmi din judeţele Sălaj și Cluj, precum şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *