Vicepreședintele Camerei Dep. Lucian Bode a sărbătorit Ziua Independenței României în Sălaj

La 10 mai 2024 este aniversată Ziua Independenţei Naţionale a României, în baza Legii nr. 189 din 8 iulie 2021, potrivit www.cdep.ro.

În Sălaj au fost organizate manifestări la Zalău, pe platoul din fața Prefecturii, dar și în Șimleu Silvaniei, la Troiță.

La evenimente au participat vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, prefectul Dari Toma, cei doi subprefecți, președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, din partea Primăriei Zalău a fost prezent viceprimarul Teodor Bălăjel, șefii structurilor județene a MAI, șefi de instituții, etc.

„Am celebrat astăzi, la Zalău și Șimleu Silvaniei, împlinirea a 147 de ani de la înfăptuirea unui act istoric decisiv pentru destinul nostru ca națiune – Independența României.
Acest moment măreț din istoria națională nu trebuie privit ca pe un dar firesc al înaintașilor noștri. El trebuie privit cu spirit de recunoștință pentru trecut, de prețuire pentru viitor și de reînnoire a angajamentului față de idealurile înaintașilor noștri.
Proclamarea independenţei de stat a României a fost rezultatul unor eforturi diplomatice conjugate și bine țintite.
România și-a obținut independența sub o guvernare liberală condusă de I. C. Brătianu, alături de oameni curajoși, vizionari și adevărați patrioți, care au văzut oportunitatea de a consolida poziția României ca stat suveran și independent pe scena internațională.
“Marea guvernare liberală” cuprinsă între anii 1876 şi 1888 a fost cea mai efervescentă perioadă din istoria noastră, cu accent pe reformele administrative și instituționale care au pus bazele statului român modern.
Liberalii și-au asumat responsabilitatea guvernării în cele mai grele timpuri de-a lungul istoriei. Nu am fugit de răspundere și am pus binele țării pe primul loc.
Marile obiective naționale s-au împlinit cu Partidul Național Liberal la guvernare, prin decizii curajoase și mature, cu gândul la viitorul acestei națiuni.
În semn de prețuire a memoriei celor care au pus temelia României de astăzi, avem datoria să consolidăm prin acțiunile noastre independența, democrația și libertatea de care ne bucurăm.
La mulți ani, România!”, a transmis vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, secretar general al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *