Cine este zălăuanul Ovidiu Șandor – subsecretarul de stat în MAI, minister condus de Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, sălăjeanul Lucian Bode care a preluat această funcție după alegerile parlamentare, are un coleg din Zalău, aflat și el într-o funcție de conducere la nivelul MAI.

Cu soție judecător la Șimleu, zălăuanul Ovidiu Șandor – ofițer de contrainformații, a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne la data de 17 decembrie 2019, numire semnată de premierul României de la aceea vreme Ludovic Orban.

Ovidiu Șandor este responsabil în Ministerul Afacerilor Interne să asigure relația cu Parlamentul.

Premierul Ludovic Orban a promovat patru sălăjeni în Guvernul României, în frunte cu Lucian Bode ca ministru al Transporturilor.
La rândul său, ministrul Lucian Bode a promovat doi sălăjeni: pe Olivian Vădan – consilier comunicare şi pe Felix Ardelean – director general al Direcției Generale Organismul Intermediar pentru Transporturi.

Ovidiu Şandor este din Zalău, iar soţia lui este judecător la Judecătoria Șimleu Silvaniei şi împreună au doi copii. Ovidiu Şandor a absolvit Colegiul Silvania din Zalău – matematică, fizică.  În perioada 2002-2004 a studiat la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” – Câmpina. În perioada 2004-2008 a urmat studii superioare la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad – Facultatea de Științe Juridice și tot la Goldiș a absolvit și un master. Apoi în 2010 și 2015 a absolvit mai multe cursuri de specializare la Institutul de Studii pentru Ordine Poblică.

Ovidiu Șandor este un poliţist care și-a început activitatea ca simplu agent de poliție la Postul de Poliție Cizer perioada 2004 – 15.01.2006. Apoi în 2006-2008 Ovidiu a lucrat Biroul de Investigații Criminale – Compartimentul ”Furturi din locuințe” și Compartimentul ”Supravegheri Judiciare” din cadrul Poliției Mun. Zalău.

În perioada 2008-2014 devine ofițer specialist în același birou din Pol. Mun. Zalău. Din 2014 Ovidiu Șandor pleacă la București unde lucrează la DIPI – Sectorul 15 Protecție și Informații București. Apoi în 2016-2017 rămâne la dispoziția MAI, după desființarea DIPI. În perioada 2017-2019 Ofițer specialist principal Serviciul Județean de Protecție Internă Sălaj – Biroul Contrainformații. Iar din 17.12.2019 Ovidiu Șandor este subsecretar de stat în cadrul MAI, responsabil cu relația cu Parlamentul.


Tot de la Cizer se trage și actualul șef al Poliției Municipale Zalău, Crăciun Stelian, care la cei 35 de ani conduce interimar una dintre cele mai importante structuri de poliție din IPJ Sălaj. Din satul Plesca, comuna Cizer provine și prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *