Cine va fi primarul Zalăului? Lista finală cu candidații la alegerile locale din 9 iunie

A început oficial campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie, iar partidele au intrat în linie dreaptă pentru votul cel mare.

În cursa pentru conducerea Primăriei Zalău s-au înscris oficial șase candidați de la partidele PSD, PNL, Alianța USR-PMP, AUR, UDMR și REPER.

Ordinea pe buletinul de vot este următorul: 

Locul 1 – PNL

Locul 2 – PSD

Locul 3 – Alianța Dreapta Unită USR-PMP

Locul 4 – UDMR

Locul 5 – AUR

Locul 6 – REPER

Ionel Ciunt candidatul PSD, este favorit pe 9 iunie

Ionel Ciunt este primarul în funcție, având în prezent două mandate la conducerea Municipiului Zalău. Are 61 de ani, este căsătorit, are un copil, iar de profesie este medic veterinar. Ionel Ciunt are o bogată experiență administrativă, ocupând funcții importante precum director adjunct DSVSA Sălaj, administrator public al județului, culminând cu funcția de prefect al județului Sălaj pe care a ocupat-o de trei ori. Din anul 2016 și până în prezent este primarul Municipiului Zalău.

Pe plan politic, Ionel Ciunt este președintele PSD Sălaj din anul 2020 și reales pentru un nou mandat de 4 ani în anul 2023.

La ultimele alegeri din 2020, Ionel Ciunt a câștigat Primăria Zalău cu un scor de 56% din voturile zălăuanilor (peste 10.000 de voturi).

Claudiu Bîrsan din partea PNL, principalul contracandidat

Liberalul Claudiu Bîrsan este candidatul PNL la funcția de primar al Municipiului Zalău, după ce în 2016 PNL Zalău a susținut candidatul USR-PLUS. Claudiu Bîrsan are 48 de ani, este căsătorit și are 3 copii, iar de profesie este jurist. Claudiu Bîrsan are o vastă experiență administrativă. Este în prezent vicepreședintele CJ Sălaj, a fost consilier local și viceprimar al Municipiului Zalău, a fost director al CAS Sălaj și subprefect al județului Sălaj.

Pe plan politic, Claudiu Bîrsan este vicepreședinte PNL Sălaj și președinte PNL Zalău.

Gabriela Olar, la prima încercare pentru Primăria Zalău

Gabriela Carmen Olar este candidatul Alianței Dreapta Unită USR-PMP pentru funcția de primar al Municipiului Zalău, aflată la prima competiție. Gabriela Olar are 56 de ani, este căsătorită, are un copil și de profesie este cadru didactic (profesor). Gabriela Olar face parte din nucleul care a pus bazele Partidului USR la nivel județean și local și a fost primul președinte al USR Sălaj. În 2020 a reușit să câștige încrederea zălăuanilor și a obținut un loc de consilier locale din partea USR Zalău, iar în cei patru ani de mandat a fost printre cei mai vocali consilieri din opoziție.

Pe partea de carieră, Gabriela Olar este profesor de fizică la CNS Zalău, este doctorand la UBB Cluj și din anul 2021 până în prezent ocupă funcția de director al Palatului Copiilor din Zalău.

Daniel Taloș candidatul AUR aflat la prima aventură politică

Daniel Taloș are 44 de ani, este căsătorit, are doi copii și de profesie este manager. A finalizat studiile superioare la Facultatea de Științe Economice – specializare Management firmei din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj. Taloș este antreprenor și a activat dintotdeauna în mediul privat. În prezent Daniel ocupă funcția de director comercial la o societate comercială.

Taloș Daniel nu a mai făcut politică, AUR fiind primul partid la care a aderat, iar alegerile locale din 9 iunie sunt pentru el prima aventură politică.

Fazakas Nicolae, candidatul UDMR pentru Zalău

Fazakas Nicolae este propunerea UDMR pentru funcția de primar al Municipiului Zalău. Este căsătorit, are 47 de ani, trei copii și de profesie este economist. A fost director economic la SC Transurbis SA, este consilier local din 2012 și tot din anul 2012 și până în prezent este viceprimarul în funcție al Municipiului Zalău, aflat la al treilea mandat.

Pe linie politică Fazakas Nicolae este președintele executiv al UDMR Zalău.

Alin Prunean, candidatul REPER la Primăria Zalău

Alin Prunean este candidatul REPER la funcția de primar al Municipiului Zalău. Alin Prunean are 48 de ani, este absolvent al Academia Informatizată pentru Ştiinţe Tehnice, Economice, de Drept şi Administraţie – Bucureşti, specializarea management. A fost profesor de informatică la Grupul Școlar Ileanda, a creat grupul RO100 Zalău, a fost coordonator PLUS, iar în prezent este deputat la primul mandat ales pe listele USR și a migrat apoi la Partidul REPER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *