ISU Sălaj: Concursurile destinate elevilor şi-a desemnat câştigătorii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, au organizat și desfășurat, în intervalul 9-10 mai 2024, etapele județene ale concursului cu cercurile tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” şi  cu tematică de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața”.

Competițiile urmăresc formarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară a elevilor în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături comportamentale, cum sunt: curajul, disciplina, spiritul de echipă și corectitudinea.

Concursul „Prietenii Pompierilor” a avut loc la Stadionul Municipal Zalău, unde au fost înscrise un număr de 8 echipaje de elevi (6 mixte și 2 de băieți), de la Școlile Gimnaziale Românași, Plopiș, Marca, “Silvania” Șimleu Silvaniei, “Lucian Blaga” Jibou, “Iuliu Maniu” Zalău, “Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei și Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc.

În urma parcurgerii probelor din concurs, câștigătorul ediției din acest an a fost echipajul Școlii Gimnaziale “Lucian Blaga” Jibou, urmată de echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 Plopiş, podiumul fiind completat de Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca.

Totodată, au primit mențiuni speciale: Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău și Școala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei.

Gazda concursului cu tematică de Protecție Civilă „Cu viața mea apăr viața” a fost Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău.

La startul competiţiei s-au înscris 8 echipaje, acest eveniment stârnind interesul la nivel gimnazial a 5 echipe din cadrul școlilor“Gheorghe Lazăr”Zalău,“Andrei Mureșanu” Cehu Silvaniei,“Lucian Blaga” Jibou, Nr. 1 Chieșd și al Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu”Zalău și la nivel liceal a 3 echipe de la Colegiul Național“Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei și Liceele Tehnologice “Voievod Gelu”și“Mihai Viteazul” din Zalău.

Clasamentul, în urma rezultatelor obținute la probele concursului este:

La categoria gimnaziu clasamentul s-a prezentat astfel:

  1. Școala Gimnaziala nr. 1 Chieșd;
  2. Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău;
  3. Scoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău.

La categoria liceal clasamentul a fost următorul:

  1. Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei;
  2. Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău;
  3. Liceul Tehnologic “Voievod Gelu” Zalău.

Cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj primele echipaje clasate au primit cupe, diplome și premii în bani fiind onorați la festivitatea de premiere de prezența domnului vicepreședinte Cristian-Claudiu Bîrsan.

Felicitări tuturor instituțiilor colaboratoare, elevilor, cadrelor didactice şi voluntarilor unităţii pentru implicarea și buna pregătire de care au dat dovadă pe parcursul competiției și îi așteptăm cu drag și la edițiile viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *