Citadin începe lucrările de modernizare a spațiilor dintre blocuri în cartierul Brădet

Zonele de locuit din cartierele Zalăului au nevoie de amenajări complexe și cuprinzătoare pentru a arăta frumos și pentru a fi confortabile.
Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel a fost în aceste zile pe teren cu echipa constituită din reprezentanți din Direcția tehnică a Primăriei Zalău și de la Citadin în mai multe zone pentru a identifica nevoi mari și imediate privind această modernizare.
„Am stabilit deja ca Citadin să înceapă lucrări ample luna viitoare, imediat ce vremea va fi favorabilă, în Brădet, pe toată zona cuprinsă între străzile Avram Iancu și Pictor Ioan Sima.
Lucrările înseamnă modernizare completă. Cu alei refăcute, cu reconfigurarea și amenjarea zonelor verzi, inclusiv plantări de noi arbori, cu ziduri de sprijin și balustrade unde se impune, mobilier urban, iluminat îmbunătățit. Bineînțeles, vor fi refăcute și modernizate și scurgerile pluviale.
Foarte important, reconfigurăm spațiile pentru realizarea de noi platforme de parcare. În zona vizată în prima fază, între Aleea Mesteacănului și zona fostei Servirea, vom câștiga aproximativ 120 de locuri de parcare noi, pe lângă cele amenajate deja.
Locul de joacă Citadel va fi complet modernizat, cu aparate de joacă noi și tartan. Și am identificat și un spațiu în zona Servirea unde putem amenaja un nou loc de joacă.
Vor fi lucrări după modelul consacrat deja, pentru că astfel de modernizări în cartiere, de regenerare urbană, am făcut în mai multe zone din Zalău, câteva exemple sunt cele din Stadion, din Dumbrava – cel mai recent în spatele Centrului de Transfuzie Sangvină -, în Porolissum, în Simion Bărnuțiu în zona Casnica și în zona Bancpost – Școala Generală Iuliu Maniu, între Gulliver și Uz Casnic etc. De altfel, și în Brădet am făcut deja astfel de lucrări în zona din proximitatea străzii Avram Iancu, în paralel cu modernizarea acestei artere.
În prima parte a anului, până în vară, finalizăm această zonă și în partea a doua a anului vom începe în zona dinspre strada Gheorghe Doja și magazinul Penny. Cartierul Brădet va fi în final în întregime unul confortabil și civilizat”, a transmis viceprimarul Teodor Bălăjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *