CJ Sălaj a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate pentru (DEx4) Jibou-Românași

Consiliul Județean Sălaj a lansat vineri, 26 aprilie licitația pentru proiectarea preliminară a Drumului Expres Jibou-Românași, un contract cu o durată de 14 luni și o valoare estimată de 15 milioane lei.  Drumul Expres Jibou-Românași va avea o lungime de 20 de kilometri și va asigura legătura orașului Jibou la A 3-Transilvania. Contractul este finanțat prin fonduri de la Buget.

,,Contractul are ca scop SERVICII DE ELABORARE DOCUMENTAȚII TEHNICE, FAZA SF PENTRU DRUM EXPRES DX4, “LEGĂTURĂ JIBOU – ROMÂNAȘI” DURATA CONTRACTULUI Durata totala a Contractului este de 20 de luni de la semnarea Contractului, din care: Elaborare Studiu de fezabilitate – 14 luni de la emiterea Ordinului de incepere a serviciilor;  Raport financiar final – 1 luna de la semnarea procesului verbal de receptie a documentatiei. Valoarea totală estimată a serviciilor care vor fi supuse procedurii de achiziţie publică este de 15.126.050,42 lei fără TVA. ” SEAP

CNAIR a lansat pe 12 aprilie licitația pentru proiectarea și execuția nodului rutier de la Românași, descărcarea din lotul UMB Zimbor-Poarta Sălajului. Contractul pentru nodul rutier de la Românași (jud. Sălaj) are o valoare cuprinsă între 71 și 84 milioane lei, iar durata de 10 luni (3 luni proiectare și 7 luni execuție), potrivit datelor pe care le-a consultat Economedia. Lotul Nădășelu-Zimbor (30 km.) deși mai avansat (72 % execuție) nu poate fi deschis nici în 2025 în lipsa viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică, contractul urmând să fie semnat cu Ozaltin (durata de proiectare și execuție este de 27 luni).

Drumul Expres Jibou-Românași va avea o lungime de 20 km. și indicatori aprobați prin Hotărârea de Guvern 1312 din decembrie 2021, potrivit documentației pe care a consultat-o Economedia. Deși caietul de sarcini face referire la fonduri europene, proiectarea preliminară este finanțată de la Buget UAT Sălaj.

Ofertele pentru proiectarea preliminară a Drumului Expres Jibou-Românași pot fi depuse până pe 3 iunie.

,,Consiliul Județean Sălaj și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat un acord de parteneriat în vederea realizării Legăturii Jibou-Românași, un drum expres ce va asigura conectivitatea orașului Jibou la nodul de autostradă de la Românași, precum și a localităților din lungul aliniamentului acestei șosele la rețelele principale de transport din România și țările vecine. Facem încă un pas pas spre normalitate, spre dezvoltarea reală a Țării Silvaniei, o dezvoltare bazată pe nevoile comunității. O dată cu semnarea acestui acord, investiția pentru realizarea legăturii dintre Jibou și Românași – identificată și inclusă, de altfel, în Strategia integrată de dezvoltare durabilă a județului nostru – intră în linie dreaptă. Implementarea proiectului va facilita mobilitatea, va asigura conectivitatea cu Autostrada Transilvania și cu viitoarele investiții de infrastructură rutieră și, bineînțeles, va crește atractivitatea județului, a Jiboului și a Văii Someșului pentru investitori. Cred că o dezvoltare durabilă este posibilă doar printr-un parteneriat strâns cu instituțiile statului, cu autoritățile locale și comunitatea. Iar acest proiect reprezintă un exemplu elocvent al colaborării eficiente între toți acești factori, spre bucuria noastră, a tuturor”, explica Dinu Iancu-Sălăjanu în iunie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *