CJ SĂLAJ A PREDAT AMPLASAMENTUL PENTRU REABILITAREA DJ 109R

🦺 În prezența proiectantului, a dirigintelui de șantier și a reprezentanților instituțiilor care au emis avize și autorizații, Consiliul Județean Sălaj a predat, luni, 25 octombrie, către antreprenorul SC Drum Construct SRL, amplasamentul Drumului Județean 109R: DN 1G (Chendrea) – Gălpâia – Romita (DJ 108A), în vederea reabilitării tronsonului în lungime de 8,6 km.

🚧 Investiția în valoare totală de 38,8 milioane de lei prevede reabilitarea și modernizarea a 8,6 km de carosabil, 1 km de trotuare și a unui pod, reabilitarea sau înlocuirea a 24 de podețe, realizarea de ziduri de sprijin pe 3,2 km, amenajarea a două stații de transport public, montarea de parapete metalice de siguranță și elemente de semnalizare rutieră.

⏳ Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, proiectul fiind finanțat din bugetul propriu al județului.

📌 „Continuăm să investim în infrastructura rutieră a Sălajului, pentru că dorim să oferim cetățenilor drumuri mai bune și mai sigure. Deși DJ 109R este o arteră rutieră importantă pentru județul nostru, asigurând legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, prin DN 1G, la E81, respectiv prin DJ 108A, la E60, nu a fost vizat, în ultimii ani, de lucrări de modernizare. Lucrurile se vor schimba, iar în cel mult 18 luni, Consiliul Județean Sălaj va bifa încă un sector de drum județean pe care se poate circula în condiții de siguranță și confort. Vor fi intervenții complexe, având în vedere că în zona drumului urmează să fie efectuate lucrări pentru aducțiunea apei de la Gilău. Sperăm într-o bună colaborare între constructorul drumului și cel al magistralei de apă, astfel încât cele două proiecte să fie corelate și să acționăm împreună pentru bine comunității”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *