Clujean arestat preventiv după ce a furat peste 25.000 euro

 

UPDATE: Bărbatul de 33 de ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

*Clujean bănuit că ar fi sustras peste 120.000 de lei dintr-o locuință, reținut de polițiștii de investigații criminale sălăjeni, în urma a două percheziții domiciliare.*

Joi, 16 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Zalău, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui bărbat de 33 de ani, din localitatea Sâmboleni, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale îl bănuiesc pe bărbatul de 33 de ani că, în noaptea de 25 februarie a.c., ar fi pătruns prin escaladare unui gard într-o locuință din municipiul Zalău și ar fi sustras dintr-un seif 25.000 de euro și 5.000 de lei.

Prejudiciul total provocat de acesta este estimat la aproximativ 130.000 de lei, din care polițiștii sălăjeni au recuperat aproximativ 70%.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiștii sălăjeni pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului au fost descoperiți și ridicați în vederea cercetărilor 18.220 de euro și 80 de lei, bani în legătură cu care exisă suspiciunea rezonabilă că ar proveni din săvărșirea infracțiunii.

Joi, 16 martie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 33 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Vineri, 17 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale îl vor prezentat pe bărbatul de 33 de ani, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă a acestuia.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii sălăjeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Biroului de Analiză a Informațiilor Sălaj și de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

*PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIȘTII SĂLĂJENI VĂ RECOMANDĂ:*

– Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

– Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

– În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

– Să manifestați un nivel de ridicat de atenție la informațiile pe care le postați pe rețelele de socializare cu privire la plecarea de la domiciliu (în concedii, vacanțe etc) pentru ca acestea pot fi speculate și valorificate de infractori.

– *_Dacă constatați că din locuință v-au fost sustrase bunuri, este foarte important să nu pătrundeți în câmpul infracțional pentru a nu compromite eventualele urme și să sunați de îndată la 112!

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 – APEL DE URGENŢĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *