Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a respins desființarea Secției Speciale

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a respins, marți, proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Proiectul aprobat de Guvern luna trecută a fost respins cu ajutorul partenerilor de coaliție din UDMR și al grupului minorităților. Un membru al PNL s-a abținut.

Din Comisia pentru drepturile omului fac parte 4 membrii USR PLUS, 3 ai PNL, PSD are 9 membri, iar UDMR, AUR și minoritățile câte doi.

Înainte de votul în plen, proiectul urmează să ajungă și în Comisia Juridică unde USR PLUS are 5 membri, PNL 8, PSD 9, iar UDMR, AUR și minoritățile câte 2.

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale în 18 februarie.

„Este o promisiune a coaliţiei de guvernare, dar, în acelaşi timp, şi o recomandare pentru respectarea MCV. (…) CSM a dat aviz negativ atunci când a fost înfiinţată această secţie, CSM a dat aviz negativ şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”, spunea premierul Florin Cîţu după adoptarea proiectului în Guvern.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că formațiunea sa este împotriva desființării SIIJ.

„Vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituţională în cazul în care proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale va trece prin Parlament”, a spus Marcel Ciolacu la finalul ședinței de luni Biroului Politic Naţional al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *