Comuna Cuzăplac continuă pe calea dezvoltării cu primarul Țîrlea Florin la conducere

Comuna Cuzăplac este situată în sudul depresiunii Almaş-Agrij şi are în componenţă 8 localităţi: Cuzăplac, Petrindu, Tămaşa, Gălăşeni, Mierţa, Stoboru, Ruginoasa, Cubleşu şi Cătunul Bozolnic.  În forma actuală comuna există din anul 1968 odată cu noua impărţire administrativ-teritorială.

Cuzăplac are conducere nouă și este condusă interimar de primarul liberal Țîrlea Ionel Florin, fost viceprimar timp de 10 ani, cu o vastă experiență în administrația publică locală și foarte apreciat în comunitate.

Primarul Țîrlea Florin are 49 de ani, este căsătorit și are două fete. În perioada 2012 – 2022, timp de 10 ani, a fost viceprimarul Comunei Cuzăplac, iar din septembrie 2022 Țîrlea Florin a preluat conducerea Primăriei.

„Am preluat funcția de primar cu mare responsabilitate, iar principalul obiectiv este continuarea tuturor proiectelor aflate în derulare și demararea unor investiții noi pentru dezvoltarea comunei Cuzăplac”, spune primarul interimar Țîrlea Florin. 

Comuna Cuzăplac are rețea de apă și rețea de canalizare menajeră funcțională în cele mai locuite sate din comună, respectiv Cuzăplac, Tămașa, Petrindu și Gălășeni. Primarul Țîrlea Florin face demersuri pe lângă conducerea Companiei de Apă Someș SA Zalău pentru a găsi soluții pentru extinderea rețelei de apă și în localitățile Mierța și Ruginoasa.

Proiecte de investiții finalizate recent

1. Construire capelă mortuară Cuzăplac 

2. Construire capelă mortuară Petrindu – ambele finalizate în decembrie 2022 și date în folosință

3. Finalizare lucrări construire Grădiniță cu program prelungit – urmează procedura de recepție

  • În perioada următoare se va demara procedura de achiziție pentru dotarea grădiniței cu tot ce este necesar pentru buna funcționare: mobilier, paturi, bucătărie, echipamente, jucării, loc de joacă, etc. Proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și are o valoare de 1,5 milioane lei.

Proiecte aflate în implementare și depuse spre finanțare

Primarul Țîrlea Florin a fost invitat pe 6 martie la sediul Ministerului Dezvoltării de la București pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului pe PNRR – „Reabilitare energetică a Căminului Cultural din localitatea Petrindu” și achiziția a două stații de încărcare autoturisme electrice, amplasate în Cuzăplac.

Tot pe PNRR, primarul Țîrlea Florin a depus alte trei cereri de finanțare pentru:

  1. reabilitare Școala Gimnazială Petrindu clasele I-IV
  2. reabilitare Cămin Cultural din loc. Mierța
  3. dotări pentru toate unitățile de învățământ din comună (mobilier, echipamente IT, etc.)

Primăria Cuzăplac lucrează la întocmirea documentației pentru depunerea unei cererei de finanțare pentru modernizarea dispensarului medical din Cuzăplac.

5 kilometri de străzi se vor asfalta prin Anghel Saligny

Primăria Cuzăplac a câștigat un proiect pe programul Anghel Saligny pentru asfaltarea a 5 kilometri de străzi și ulițe în toate satele din comună. La data de 6 martie, primarul Țîrlea Florin a semnat contractul de finanțare, urmează demararea procedurilor de licitație și execuția lucrărilor. Odată cu finalizarea acestui proiect, peste 95% din străzi vor fi asfaltate, iar problema infrastructurii va ti rezolvată integral.

Prin GAL – fonduri europene, administrația locală de la Cuzăplac dorește să achiziționeze un buldoexcavator pentru întreținerea domeniului public și pentru gospodărire locală.

Un alt proiect depus și aflat într-un stadiu avansat este construirea unui Cămin Cultural nou în localitatea Tămașa, finanțat prin Compania Națională de Investiții București.

Beneficiile acestor proiecte se vor reflecta în îmbunătățirea calității vieții întregii comunități locale precum și în crearea de oportunități de dezvoltare.

Banii din bugetul local sunt folosiți pentru investiții importante

Primarul Țîrlea Florin își propune ca în acest an să amenajeze și să pună la punct zona centrală din Cuzplac, din fața Căminului Cultural, zonă care se va asfalta.

Vor fi achiziționate coșuri stradale și vor fi montate în toate localitățile pentru un mediu mai curat.

Proiectul de cadastrare și înregistrare gratuită a imobilelor se apropie de finalizare, fiind realizat în proporție de 90%.

A fost semnat contractul cu firma care va realiza noul Plan Urbanistic General al Comunei Cuzăplac, o lucrare importantă.

Parohia Tămașa cu sprijinul Primăriei Cuzăplac va construi o capelă mortuară (casă de ceremonii funerare). S-a finalziat proiectul tehnic, au fost obținute toate avizele și urmează depunerea documentației pentru finanțare la Secretariatul pentru Culte din subordinea Guvernului României.

„Am preluat conducerea Primăriei Cuzăplac cu bune intenții și îmi doresc să avem cât mai multe realizări în beneficiul cetățenilor. 

Avem asigurată finanțare pentru multe proiecte de investiții la care în următoarea perioadă vor începe lucrările efectiv în teren. Totodată am pregătit proiecte noi pentru că ne dorim să realizăm cât mai multe investiții.

Vreau să-i asigur pe cetățeni de toată disponibilitatea mea. Ușa biroului meu este deschisă pentru toți locuitorii comunei și voi încerca să rezolvăm cât mai multe din problemele comunității. Am alături o echipă de profesioniști, iar întregul colectiv este la dispoziția cetățenilor.

Transmit multă sănătate și putere de muncă tuturor. În spiritul Primăverii și cu ocazia Zilei de 8 Martie, transmit un călduros La Mulți Ani tuturor doamnelor și domnișoarelor din comuna Cuzăplac, și nu numai”, transmite primarul Țîrlea Florin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *