Comuna Fildu de Jos, cu primarul Albert Nicolae la conducere, are asigurată dezvoltarea

Albert Nicolae Marin este primarul independent al comunei Fildu de Jos din anul 2017, iar la ultimele alegeri din 2020 a câștigat un nou mandat în fruntea comunității.

Albert Nicolaer Marin are 48 de ani, este căsătorit și are un copil. De profesie Albert este economist, iar înainte de a intra în politică a lucrat în privat timp de aproape 20 de ani.

În septembrie 2020 Albert Nicolae Marin a candidat independent și a câştigat al doilea mandat cu 414 de voturi (55.9%) din 741 de voturi valabil exprimate.

Consilierii locali l-au ales în funcția de viceprimar al comunei Fildu de Jos pe Mate Tamaș de la UDMR.

„Mulțumesc pe această cale încă odată tuturor celor au avut încredere în mine și echipa mea și ne-au acordat votul pentru a continua dezvoltarea comunei Fildu de Jos. Urmează 4 ani cu multă muncă și implicare, ani în care comuna noastră se va dezvolta într-un ritm susținut.

Așa cum mă cunoașteți, voi fi același primar dedicat și voi reprezenta pe toți cetățenii indiferent de opțiunea lor politică”, a declarat primarul Albert Nicolae.  

În 2016 după decesul fostului primar, un an mai târziu în 2017 s-au organizat alegeri anticipate. La vremea aceea Albert Nicolae nu făcea parte din nicio formațiune politică. La îndemnul mai multor cetățeni de pe raza comunei Fildu de Jos, Albert Nicolae a decis să candideze la funcția de primar având asigurată o susținere considerabilă din partea cetățenilor.

La alegerile din 11 septembrie 2017 nu mai puțin de patru partide și-au desemnat candidați, lupta pentru Primăria Fildu de Jos fiind una foarte strânsă. Albert Nicolae a reușit să câștige încrederea cetățenilor, a câștigat și alegerile, reușind să obțină funcția de primar, totul cu un program electoral corect, care a și fost realizat până în anul 2020.

 I. Principalele realizări în mandatul 2017 – 2020

  1. Introducerea rețelei de telefonie mobilă, internet și TV
  2. Construire capelă mortuară în Fildu de Mijloc cu fonduri europene
  3. Reabilitare Școala Gimnazială Fildu de Sus clasele I-IV
  4. Reabilitare sediu Primărie Fildu de Jos
  5. Modernizarea iluminatului public cu becuri LED pe DN1 G localitățile Tetiș și Fildu de Jos

„Deși a fost un mandat scurt, am reușit să mă țin de cuvânt și să ducem la bun sfârtșit toate proiectele cu care ne-am angajat în campania electorală din 2017. Pe lângă aceste proiecte de investiții majore, mi-am concentrat atenția și pe atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și susținerea fermierilor locali, reușind astfel ca patru localnici să acceseze sume importante de bani.

Tot ca o reșită menționez că am realizat prin Programul Național de Cadastrare Generală întăbularea a peste 340 de imobile de pe raza comunei Fildu de Jos, program care continuă și anul acesta. Am susținut și organizat mai multe evenimente cultural-artistice până la momentul apariției virusului COVID-19: Zilele comunei, concerte de colinzi, evenimente pentru pătrarea tradițiilor locale, etc. 

În toată activitatea mea am încercat să susțin toate proiectele care vizau interesul general al comunității și să pun în prim plan cetățeanul”, a declarat primarul Albert Nicolae. 

II. Proiectele de investiții pentru mandatul 2020-2024

Având de partea lui majoritatea comunității primarul Albert Nicolae începe un nou mandat în fruntea Primăriei Fildu de Jos cu un plan de dezvoltare locală care cuprinde următoarele obiective: 

1. Asfaltare străzi și ulițe în toate satele comunei Fildu de Jos, în lungime de 13 kilometri și construirea a 4 podețe

„Odată finalizat acest proiect vom rezolta integral partea de infrastructură rutieră. Concret toate străzile cuprinse în intravilanul comunei și nu numai, vor fi asfaltate”, spune edilul Albert. 

2. Reabilitarea căminelor culturale din satele Fildu de Mijloc și Fildu de Sus, sursa de finanțare CNI București

„Pe raza comunei avem trei cămine culturale din care cel din Tetiș l-am modernizat deja din bugetul local. Celelalte două cămine culturale sun cuprinse într-un proiect de modernizare finanțat de CNI și vor fi reabilitate complet, utilate și amenajate la ultimele standarde: izolare termică, acoperiș nou, uși și geamuri din PVC, instalații sanitare, electrice și de încălzire noi, centrală termică, mobilier nou, zugrăveli interioare, pardoseli, grupuri sanitare moderne. Totodată vor fi amenajate împrejurimile, curtea, dar și locuri de parcare”, spune primarul Albert Nicolae. 

3. Reabilitare Școală Gimnazială din Fildu de Jos, sursa de finanțare CNI

Proiectul cuprinde o reabilitare completă interior – exterior, inclusiv acoperiș, mobier nou, totul la ultimele standarde. Primăria Fildu de Jos și-a asumat ca unul dintre principalele obiective este modernizarea infrastructurii școlare, fapt pentru care investește consistent pentru a oferii elevilor cele mai bune condiții de învățare.

„Nu ne oprim în a investii în învățământ, astfel că în bugetul local am cuprins sumele necesare pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale din localitatea Tetiș. Este important ca tânăra generație să aibă acces și să beneficieze de cele mai bune și moderne condiții de învățare”, spune primarul Albert Nicolae. 

4. Construire sală de sport în Fildu de Mijloc, sursa de finanțare CNI București
 
5. Construire pod rutier peste Valea Almașului, finanțat din bugetul local 

Proiectul se află în derulare, lucrările urmând a fi finalizate în cel mult două luni de zile, pe la sfârșitul lunii mai. Podul este situat în Fildu de Mijloc, un obiectiv de care va beneficia întreaga comunitate și nu numai. Pentru că Valea Almașului împarte satul Fildu de Mijloc în două, iar trecerea se făcea efectiv prin vale, prin construirea acesui pod se facilitează traversarea văii în condiții normale și de siguranță, inclusiv cu autoturismul sau utilaje agricole.

6. Rețea de canalizare în localitățile Fildu de Jos și Tetiș 

Comuna Fildu de Jos beneficiază integral de rețea de apă și are o rețea de canalizare în satele Fildu de Mijloc și Fildu de Sus. Un obiectiv important pentru primarul Albert Nicolae este să obțină fondurile necesare pentru extinderea rețelei de canalizare și în satele Fildu de Jos și Tetiș.  În acest sens primarul a încheiat o colaborare cu Compania de Apă Someș-Tisa Huedin pentru implementarea proiectului de canalizare pentru cele două sate.

7. Introducerea rețelei de gaze naturale

Conectarea comunei Fildu de Jos la o rețea de gaze naturale este un alt obiectiv major al primarului Albert Nicolae. Pentru implementarea acestui proiect a fost înființat o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară din care face parte și Comuna Fildu de Jos.

„Ne-am alăturat acestui ADI cu scopul de a atrage fondurile necesare pentru implementarea acestui proiect. Pe lângă celelalte utilități pe care le asigurăm, odată cu introducerea rețelei de gaze comuna va deveni mai atractivă pentru eventuali investitori”, declară primarul Albert Nicolae. 


Mesajul primarului Albert Nicolae Marin pentru toți locuitorii comunei Fildu de Jos:

„Am încredere că împreună cu echipa din aparatul administrativ și nu în ultimul rând cu sprijinul Consiliului Local Fildu de Jos, vom reși să implementăm toate proiectele de investiții pe care le-am prezentat. Țin să le mulțumesc pe această cale pentru sprijinul acordat.

Pe de altă parte, doresc să le mulțumesc tuturor cetățenilor care au fost alături de mine și nu numai, și îi îndemn să mă sprijine în continuare în proiectele pe care urmează să le derulez. 

Ținând cont că suntem în Postul Paștelui, doresc să transmit un mesaj de căldură sufletească tuturor, iar sfintele sărbători să vă întâmpine cu bucurii, sănătate și pace”, a transmis primarul Comunei Fildu de Jos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *