Comuna Letca are asigurată dezvoltarea și în 2023 cu primarul Dorel Man la conducere

Comuna Letca este condusă deprimarul Man Dorel Liviu, aflat la al treilea mandat. Economist de profesie, edilul Dorel Man a propus pentru anul 2023 un buget echilibrat axat pe investiții și dezvoltare.

Bugetul de dezvoltare pentru anul 2023 este concentrat pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a rețelei de drumuri și străzi, se investește în utilități publice – rețea de canalizare, sume importante se duc și în modernizarea untăților școlare (modernizare clădiri și reparații capitale), dar se fac investiții și în capele mortuare, stații de încărcare autoturisme electrice.

Lista cu principalele proiecte de investiții propusă de primarul Dorel Liviu Man:

Recepție capelă mortuară localitatea Letca – lucrare finalizată în decembrie 2022 – bugetul local

Finalizare lucrări teren de sport sinteticbuget local (amplasat în curtea școlii Letca)

Se lucrează la rețeaua de canalizare (PNDL 1), un proiect cu mari probleme moștenit de la vechea administrația, dar deblocat de primarul Dorel Man, care a făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării și a obținut o suplimentare de fonduri de 8.600.000 lei, pentru restul de lucrări rămase de executat.

Construire capele mortuare în localitățile Lemniu și Cuciulat – buget local

Reabilitare energetică Centrul socio-cultural Letca (școala veche), amplasată în curtea Centrului Turistic Letca – contract semnat PNRR

Reparații capitale la Școala Purcăreț, Magazia Toplița – buget local

Achiziționare două stații de încărcare autoturisme electrice la Letca și Lemniu – PNRR

Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Școala cu clasele 1-8 Letca, finanțare asigurată de la Agenția Fondului de Mediu (AFM), proiect în valoare de 3,1 milioane lei (31 de miliarde lei vechi)

În cadrul proiectului privind modernizarea școlii din Letca vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări:

  • – intervenții asupra structurii acoperișului
  • – izolare termică a planșeului de sub pod
  • – izolare termică soclu
  • – izolare termică a pereților exteriori
  • – schimbare intalații electrice, înlocuire corpuri de iluminat vechi cu corpuri de iluminat LED economice, etc.
  • – intervenții generale asupra clădirii constând în reparații tencuieli, înlocuirea jgheaburi și burlane

Primarul Dorel Man urmează să semneze cel mai mare proiect de investiții pe care Comuna Letca îl va derula, în valoare de peste 4 milioane de euro, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a 7 kilometri de drumuri comunale, care leagă comuna Letca de localitățile învecinate.

În cadrul proiectului se va realiza o nouă legătură de circulație între comuna Letca și județul Maramureș prin comuna Valea Chiuarului, scurtând astfel drumul spre Baia-Mare cu 20 de kilometri. În proiect sunt cuprinse pentru a fi modernizate și drumuri comunale – DC 27 și DC 28.


„Am promis cetățenilor că voi continua să mă lupt pentru dezvoltarea comunei Letca și asta facem. Împreună cu echipa din Primărie depunem tot efortul pentru a obține finanțare pentru investiții și proiecte noi, atât pe programe naționale, cât și din fonduri europene.

Am semnat contractul pe PNRR pentru modernizarea Centrului socio-cultural (școala veche),  am obținut finanțare de la AFM pentru modernizarea școlii din Letca, am deblocat proiectul de canalizare pentru localitatea Letca, am obținut suma necesară și se lucrează pentru a finaliza acest proiect început pe PNDL 1.

Am finalizat lucrările la capelă mortuară din Letca și anul acesta vom construi alte două capele noi în localitățile Lemniu și Cuciulat.

Investim în tineri și am construit un teren de sport cu suprafață sintetică, împrejmuit, amplasat în curtea școlii din Letca, pentru a oferi tinerilor din comună o alternativă sănătoasă de a-și petrece timpul liber practicând sportul. 

Comuna Letca se dezvoltă și asta este cea mai mare satisfacție a mea. Continuăm să fim atenți la oportunitățile care vor fi pe programele cu fonduri europene și guvernamentale pentru că nu vrem să ratăm nicio șansă. Investițiile aduc dezvoltare, iar la final totul se va resimții într-un nivel de trai mai bun pentru fiecare cetățean din comuna noastră”, transmite primarul Comunei Letca, Dorel Liviu Man. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *