Comuna Mirșid: s-a aprobat bugetul pentru anul 2022 propus de primarul Bereschi Călin

În ședința ordinară din 8 februarie Consiliul Local Mirșid a aprobat cu unanimitate de voturi bugetul pentru anul 2022, în forma propusă de primarul Bereschi Călin. 

Pentru anul 2022 primarul Bereschi Călin a propus un buget de 5,4 milioane lei, atât la partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli.

Din această sumă, la secțiunea de funcționare s-au aprobat 3,6 milioane lei, diferența fiind alocată pentru secțiunea de dezvoltare, respectiv 1,7 milioane lei.

Secțiunea de dezvoltare se va suplimenta pe parcursul anului cu sumele care vor fi primite de la ministerele de resort pentru lucrările începute sau pentru contractele de finanțare noi; după cum urmează:

 1. Camere de supraveghere video pentru asigurarea ordinii publice și siguranța bunurilor 12.000 lei
 2. PUG Mirșid 15.000 lei
 3. Dotarea primăriei cu un Imog (utilaj multifuncțional) pentru deszăpezire, curățare șanțuri și vegetație 100.000 lei 
 4. Modernizare, extindere clădire, amenajare curte la Școla Gimnazială Mirșid 300.000 lei
 5. Eficiență energetică la Școala Gimnazială Mirșid 50.000 lei 

Cultură, recreere, religie

 1. Realizare teren de sport sintetic în Moigrad-Porolissum 26.000 lei
 2. Achiziție investiție nouă Cămin Cultural Mirșid 150.000 lei
 3. Realizare capelă mortuară Mirșid 150.000 lei
 4. Realizare parcuri de joacă 50.000 lei 

Locuințe, servicii, dezvoltare publică

 1. Rețele de apă și canalizare în com. Mirșid 237.000 lei
 2. Extindere rețele de apă în Mirșid, Firminiș și Popeni 50.000 lei
 3. Extindere rețea de apă, branșamente, reabilitare drum sub Coști în loc. Mirșid 6.000 lei
 4. POIM – proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj (alimentare cu apă a satului Moigrad-Porolissum și racordarea bazinului din Făjiște) 50.000 lei

Iluminat public și electrificări rurale

 1. Lucrări de extindere iluminat public, rețea nouă în loc. Popeni varianta 2 – 30.000 lei
 2. Eficientizarea energetică la blocul specialiștilor din Mirșid – 30.000 lei
 3. Extindere rețele electrice de joasă tensiune în loc. Mirșid zonele Lăcșor și Fundătură, loc. Popeni zona Pogor – 130.000 lei

Protecția mediului

 1. Modernizare drumuri comunale și străzi în com. Mirșid 50.000 lei
 2. Extindere rețele de canalizare în Mirșid, Firminiș, Popeni, Moigrad-Porolissum 70.000 lei
 3. Rigolă carosabilă în satul Popoeni zona La Codin 50.000 lei
 4. Modernizare drumuri în com. Mirșid prin Asociația Valea Sălajului 420.000 lei
 5. Pe lângă aceste lucrări, primarul Călin Bereschi a mai cuprins la capitolul reparații drumuri suma de 100.000 lei. 

Primăria Comunei Mirșid nu a crescut în 2022 taxele și impozitele, reușind să le mențină la nivelul anului 2021, a fost adăugat la taxe doar rata inflației conform legii.

Una dintre preocupările principale a primarului Călin Bereschi este găsirea de noi surse de venit la bugetul local. De exemplu administrația locală are intenția de a concesiona un teren de 1,5 hectare pentru deschiderea unei cariere de calcar în zona Sub Costi loc. Mirșid, care ar aduce venituri în bugetul local de peste 90.000 lei anual.

„În calitate de primar al comunei Mirșid, vreau să transmit toate gândurile bune, multă sănătate și prosperitate tuturor locuitorilor din comună. 
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală, şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să cunoască munca noastră, proiectele, investițiile și lucrările demarate în comună.

Împreună cu Consiliul Local, cu echipa din Primăria Mirșid, am reușit să trecem cu bine peste anul 2021, care nu a fost un an ușor, având în vedere pandemia COVID-19 care a lovit întreaga omenire. Mulțumesc întregului personal din Primărie pentru buna colaborare și sprijinul acordat în activitatea depusă în anul 2021. 

Anul 2022 îmi doresc să fie un an mai bun din toate punctele de vedere, să ne atingem toate obiectivele propus, să reușim să continuăm investițiile aflate în execuție, dar totodată să pornim noi lucrări pentru dezvoltarea comunei Mirșid. Vom continua să căutăm cele mai bune surse de finanțare pentru a atrage bani europeni sau guvernamentali pe care să-i investim în dezvoltarea comunei noastre. 

Mulţumesc tuturor locuitorilor pentru înțelegerea de care ați dat dovadă, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii deschise şi transparente”, transmite primarul Bereschi Călin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *