Comuna Șamșud se dezvoltă accelerat sub conducerea tânărului primar Banto Zoltan

Comuna Șamșud este situată la limita nordică a judeţului Sălaj, la o distanţă de 28 km de municipiul Zalău (reşedinţă de judeţ), la 28 km distanţă de Şimleu Silvaniei şi la 79 km distanţă de Carei.

Primăria Comunei Șamșud este condusă de Banto Zoltan, primar UDMR aflat la al doilea mandat și face parte din noua generație de lideri.

Banto Zoltan are 35 de ani, este căsătorit, are un copil și de profesie este economist cu studii absolvite la FSEGA Cluj, deține un master în domeniul economic. Zoltan a terminat a doua facultatea, cea de Sociologie la UBB Cluj. Un primar tânăr, bine școlit nu poate decât să reușească în orice își propune. Și asta s-a întâmplat la Șamșud.

Noul Consiliu Local Șamșud compus din 11 consilieri locali are o majoritate de 10 consilieri de la UDMR. Viceprimarul ales din rândul consilierilor locali este  Vereș Gavril (UDMR) din Valea Pomilor, aflat la al doilea mandat.

„Mulțumesc tuturor pentru susținerea acordată la alegerile locale din septembrie 2020 și sper ca împreună cu întreaga comunitate să continuăm să trăim în pace și armonie”, transmite primarul Banto Zoltan. 

Mandatul 2016 – 2020 – au demarat cele mai importante investiții pentru Comuna Șamșud

În primul mandat, primarul Banto Zoltan a reușit să porneacă proiecte mari de investiții în infrastructură, respectiv modernizarea și asfaltarea a 4 km de drumuri PNDL 2, realizarea rețelei de apă și canal 20 milioane lei PNDL 2 – cel mai mare proiect de investiții din istoria comunei Șamșud.

Tot în primul mandat s-au reabilitat Căminul Cultural din Șamșud, s-a construit o capelă mortuară, s-a introdus rețea WIFI gratuit – 15.000 euro din fonduri europene și s-a construit un centru integrat prin care se acordă asistență medicală în comună.

O parte din proiecte au fost recepționate, iar o parte sunt finalizate și urmează să fie inaugurate. Printre proiectele finalizate și recepționate sunt Căminul Cultural și Capela mortuară, ambele din Șamșud. Urmează recepția lucrărilor de asfaltare a 4 kilometri de drumuri, proiect în care au mai rămas de executat accese și podețe.

200 de miliarde lei vechi pentru rețea de apă și canalizare

Cel mai important proiect din istoria comunei Șamșud este realizarea rețelei de apă și canalizare, un proiect foarte așteptat de întrega comunitate. Proiectul este finanțat prin PNDL 2 și are o valoare de 20 milioane lei (200 miliarde lei vechi). Investiția este finalziată integral, iar  în aceste zile se fac verificările și testările, urmând ca în perioada următoare să fie recepționate lucrările și dată în folosință.

În cadrul proiectului s-au realizat 20 de kilometri de rețea de apă și 20 de kilometri de rețea de canal, 650 de branșamente, stație de epurare.

Sală nouă de sport prin CNI la Școala din Șamșud

La începutul anului școlar firma câștigătoare a început lucrările la noua sală de sport finanțată prin CNI București, în valoare totală de 2 milioane lei. Investiția este amplasată în curtea școlii gimnaziale din Șamșud.  Stadiul lucrărilor: realizat 30%, iar termen de finalizare anul 2022.

Primăria Comunei Șamșud a realizat mai multe lucrări benefice comunității, folosind bani de la bugetul local:

  • – lucrări de asfaltare străzi în lungime de 1,5 kilometri în Valea Pomilor și Șamșud
  • – Pietruirea tuturor străzilor și pregătite pentru asfaltare
  • – realizare trotuare din beton aprox. 2 kilometri în Valea Pomilor și Șamșud
  • – Amenajare spații verzi, stații de autobuz moderne

Proiecte de viitor, în curs de aprobare la CNI București:

  1. Reabilitarea dispensar medical Valea Pomilor și Șamșud

  2. Amenajare văi, scurgeri de apă Șamșud și Valea Pomilor

  3. Reabilitare sediu Primărie

  4. Reabilitare școala Valea Pomilor și Șamșud

Proiecte depuse pe Programul „Anghel Saligny”

  1. Modernizare și asfaltare străzi comunale – 6 kilometri 

  2. Asfaltare străzi și ulițe în comuna Șamșud – 20 kilometri

Rețea de gaz în comuna Șamșud

Un alt proiect de viitor, pe care primarul Banto Zoltan dorește să-l realizeze este introducerea rețelei de gaz metan în comună. Pentru acest proiect Primăria Șamșud cu Primăria Bocșa și Primăria Chieșd realizează un Studiu de Fezabilitate, iar cu sprijinul primarilor de la Hereclean și Sărmășag poate fi implementat. Primarul Banto Zoltan spune că cererea de finanțare va fi depusă fie pe fonduri europene PNRR, fie pe fonduri guvernamentale.

„Le mulţumesc locuitorilor comunei pentru înţelegere şi sprijin. Munca începută în primul mandat începe să se vadă, dar nu vrem să ne oprim aici şi vrem să continuăm dezvoltarea comunei. Cer înţelegere oamenilor pentru şantierele existente, dar fără ele nu se poate lucra, pentru ca zona să se dezvolte. Sunt sigur că oamenii înţeleg şi s-au aşteptat la acest lucru. Suntem în toiul lucrărilor, dar la final ne vom putea bucura cu toţii de realizări extrem de importante. Tuturor comunelor din Sălaj le  doresc o dezvoltare cât mai modernă şi mai accentuată. Să avem putere de muncă de la Dumnezeu şi să avem cât mai multe realizări”, transmite primarul Banto Zoltán.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.