Conducerea Prefecturii Sălaj, vizită pe șantierul Centurii Ocolitoare Zalău

M

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma şi suprefectul Florin Florian au vizitat, miercuri, şantierul tronsonului II al variantei de ocolire a municipiului Zalău, proiect realizat de asocierea Synohidro Corporation Limited din China şi Good Prod SRL, din România.

Potrivit datelor prezentate de constructor, realizările proiectului până în prezent sunt: terasamente 60%, suprastructură drum 9%, podețe casetate hidraulice 18%, podețe 64%, lucrări de consolidare 10%, poduri, viaducte 13% şi lucrări poligon Aghireş 92%. Stadiul fizic actual al proiectului este de 27%.

“Este un proiect dificil, cu multe provocări, motiv pentru care i-am cerut constructorului o mobilizare exemplară pentru finalizarea lucrărilor în cele mai bune condiţii. L-am asigurat totodată de sprijinul autorităţilor, în cazul în care acesta va fi solicitat”, a transmis prefectul Dari Toma.

Traseul variantei ocolitorare Zalău are o lungime de 5,535 kilometri şi este unui sinuos, cu cinci viaducte, două poduri şi 15 podeţe. Drumul va avea o lăţime de 10 metri, cu şapte metri partea de carosabil şi trei benzi de circulaţie în zonele cu pantă accentuată. Termenul de finalizare este anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *