Congres extraordinar PNȚCD – „România în Europa națiunilor”

La 6 martie 2021 s-a desfasurat la Pitesti Congresul extraordinar al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, fiind aleasa motiunea “Romania in Europa natiunilor” reprezentata de Aurelian Pavelescu, presedinte, Cristian Terhes, prim-vicepresedinte, Ioan-Doru Dancus, presedinte al Comitetului National de Conducere, si Agoston Odon, secretar-general.

La acest congres a fost adoptata si o Rezolutie prin care PNTCD isi reafirma pozitia nationala, sociala, crestina si pro-europeana, forurile executive fiind imputernicite sa initieze crearea unui pol politico-civic pentru promovarea intereselor Romaniei.

PNTCD este singurul partid europarlamentar din Romania care sustine respectarea suveranitatii Romaniei intr-o Europa a natiunilor, asa cum a fost gandita de fondatorii partidului si parintii UE.

Prin istoria, principiile si modelele sale, PNTCD este partidul constiintei nationale. Singurul partid care a luat nastere nu din interese de clasa sociala, ci reprezentant al natiunii, atat din mostenirea sa transilvana, ca si a vechiului regat. De aceea, PNTCD este una dintre institutiile suveranitatii nationale, alaturi de biserica, armata si miscarea culturala identitara“, s-a aratat in motiunea “Romania in Europa natiunilor” semnata de Aurelian Pavelescu.

PNTCD este partidul suveranitatii nationale si partidul pro-european simbolic al Romaniei. Inca din anii 30 ai secolului trecut, Iuliu Maniu a vorbit despre nevoia unei Europe a natiunilor – ca si ceilalti lideri macanti, Ion Mihalache, Virgil Madgearu sau Nicolae Titulescu –, inaintea fondatorilor UE in anii 50, Jean Monnet, Robert Schuman, Alcide de Gasperi si Konrad Adenauer. De aceea, dupa caderea comunismului, PNTCD in frunte cu Corneliu Coposu a fost initiatorul aderarii Romaniei la UE. Negocierile au inceput sub semnul crestin-democratiei si parintilor fondatori, pentru o Europa a natiunilor, a credintei in Dumnezeu, familiilor si subsidiaritatii. In ultimele doua decenii UE a parasite, insa, drumul fondatorilor si a instaurat neomarxismul anti-crestin si anti-national, fiind uzurpata suveranitatea popoarelor europene prin stergerea identitatii lor si ruperea de Dumnezeu“, s-a mai aratat in motiune.

Mostenitor al doctrinei sintetizata de Iuliu Maniu – democratie desavarsita, morala crestina, patriotism lumina si dreptate sociala –, PNTCD are datoria sa militeze pentru o Romanie intr-o Europa a natiunilor, pe temelia parintilor fondatori. Noi, romanii, cunoastem mai bine decat vestul ca marxismul nu inseamna decat violenta si primitivism, o doctrina impotriva demnitatii umane. Misiunea PNTCD este de trezire a constiintei nationale intr-o miscare culturala identitara, dupa modelul inaintasilor“, a spus Aurelian Pavelescu in concluzia motiunii.

Europarlamentarul Cristian Terhes, prim-vicepresedintele partidului, dupa ce a explicat cum Romania a negociat in genunchi intrarea in UE si a acceptat neconditionat cererile birocratiei de la Bruxelles care au condus la distrugerea industriei si agriculturii, dar si la exodul a milioane de romani, a spus:

“Poporul tanjeste astazi dupa un partid si lideri care sa se bata pentru ei, sa se bata pentru tara. Acesta este rostul nostru si ceea ce am spus in motiune ca vom face. Dar sa stiti ca nu putem singuri. Este nevoie sa ne unim in jurul unui proiect de tara pentru o Romanie care sa negocieze de la egal la egal si sa nu mai acceptam cu capul plecat ce ne spun altii; pentru o Romanie care cere ce i se cuvine, nici mai mult, dar nici mai putin! Aceasta este misiunea noastra. Sunt convins ca impreuna vom reusi. Va multumesc si Dumnezeu sa ne ajute!”

Sub noua conducere PNTCD va intra intr-un proces de reorganizare interna si deschiderea partidului pentru orice persoana care doreste sa lupte pentru o Romanie suverana intr-o Europa a natiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *