Consilierii județeni au votat salarii mai mari pentru angajații Consiliului Județean Sălaj

În cadrul ședinței din 26 noiembrie, consilierii județeni au votat la unison creșterea salariile de bază ale tuturor angajaților Consiliului Județean Sălaj, cu procente între 10 și 28 la sută.

Președintele Dinu Iancu-Sălăjanu cel care a propus noua grilă de salarizare a explicat că salariile angajaților au rămas la nivelul anului 2018, iar rata inflației în acest interval scurs de la precedenta majorare salarială a fost de 19 la sută. Un alt motiv este faptul că salariul minim pe economie s-a majorat anual, în timp ce nivelul salarial al funcționarilor administrației județene a rămas neschimbat.

„Suntem județul cu cele mai mici salarii din regiunea de nord-vest, suntem un Consiliu Județean a cărui organigramă este printre cele mai mici, iar impactul bugetar asupra cheltuielilor noastre este unul care ne spune că putem să mărim salariile celor din administrația publică a județului Sălaj, pentru a eficientiza munca și pentru a mări aportul angajaților noștri la dezvoltarea județului”, a declarat, în cadrul ședinței de vineri, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Pentru funcțiile publice de conducere, s-a propus și s-a votat un salariu de bază de 16.400 de lei pentru Secretarul județului, 13.800 de lei pentru Arhitectul șef, 12.600 de lei pentru un director executiv, 11.760 de lei pentru un director executiv adjunct, 10.920 de lei pentru un șef serviciu și 10.500 de lei pentru un șef de birou. În aceste salarii sunt cuprinse sporurile de vechime în muncă, la nivel maxim.

Pentru funcțiile publice de execuție, s-a propus și s-a votat un salariu de bază de 6.790 de lei pentru un auditor cu grad superior, în timp ce un debutant va primi 5.770 de lei. Pentru consilieri, consilierii juridici, inspector și consilierii achiziții publice, inițiatorul propune salarii de bază de 6.745 de lei în cazul gradului superior, 6.765 de lei pentru gradul asistent și 5.338 de lei pentru debutanți. În cazul referenților, salariul de bază pornește de la 4.106 de lei pentru debutanți, 4.435 de lei pentru asistenți, 4.804 de lei pentru cei cu grad profesional principal și 5.188 de lei pentru referenții cu grad superior.

Personalul contractual încadrat ca inspectori de specialitate vor primi salarii de bază începând cu 4.030 de lei pentru debutanți și ajung la 7.064 de lei cei încadrați în grad profesional IA.

One thought on “Consilierii județeni au votat salarii mai mari pentru angajații Consiliului Județean Sălaj

  1. Foarte grijuliu domnul președinte,cu personalul „pupincuriștii propriului aparat!
    Artiștii beneficiază de o asemenea majorare,ținând cont că d-nul președinte nu este ales pe viață.
    De mirare este faptul că,unul dintre cei mai îndrăgiți purtător al datinilor și muzicii populare românești a uitat de colegii de scenă alături de care și-a făcut un renume și aprecieri din partea tuturor iubitorilor ai folclorului autohton!
    Nu merită felicitări!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *