Consilierii județeni PSD Sălaj: „SĂ PĂSTRĂM VIE CREDINȚA ȘI CULTURA ROMÂNĂ”

Consilierii județeni ai PSD se luptă în Consiliul Județean pentru păstrarea și conservarea monumentelor istorice și culturale, astfel au votat pentru alocarea unor sume importante cu care se vor reabilita mai multe lăcașe de cult din județ.
Deși există voci „progresiste” care și-ar dori să se aștearnă uitarea peste valorile naționale prin care ne-am păstrat unitatea de limbă și neam peste secole și împroașcă cu invective eroii neamului, manifestările credinței strămoșești și pe reprezentanții culturii românești din trecut și de azi – consilierii județeni ai Partidului Social Democrat vor propune și vor vota PENTRU proiectele care contribuie la păstrarea pentru generațiile viitoare a monumentelor istorice și culturale.
Astfel, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat, membri în Comisia dezvoltare urbanistică, lucrări publice și monumente, au aprobat proiectele declarate eligibile pentru lucrările de protecție a monumentelor istorice și au propus plenului Consiliului Județean Sălaj aprobarea repartizării sumelor necesare, după cum urmează:
1⃣. Reabilitări capitale la sediul Protopopiatului Ortodox Român Zalău – 60.000 lei;
2⃣. Servicii de proiectare pentru restaurarea bisericii de lemn „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Var – 10.000 lei;
3⃣. Reabilitare a Bisericii monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Noțig – 60.000 lei;
4⃣. Restaurare, conservare și punere în valoare a bisericii de lemn din Răstolțu Deșert – 60.000 lei;
5⃣. Restaurare și consolidare a Bisericii de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Bocșița, comuna Hereclean – 60.000 lei.
De asemenea, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat au propus suplimentarea cu 200. 000 lei a bugetului aferent programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice – grupa B de pe raza administrativ teritorială a județului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, pentru anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *