Consilierii locali au mai făcut un pas pentru realizarea centurii ocolitoare a Zalăului

Astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Zalău, consilierii au avut pe ordinea de zi 5 proiecte de hotărâre. Cel mai important proiect aflat în dezbatere azi a fost cel privind cererea CNAIR în care compania națională de autostrăzi solicită Primăriei Municipiului Zalău cedarea unui teren pentru a se putea continua construirea tronsonului 2 din centura ocolitoare a Zalăului. Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi.

Ordine de zi pentru ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Zalău din data de 22 octombrie 2020, orele 09:00

1.Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedință ce va conduce şedinţele Consiliului local al municipiului Zalău în luna octombrie 2020.

2.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Zalău și bugetului instituțiilor finanțate integral sau parțial din venituri proprii și subvenții aprobat pentru anul 2020.

3.Proiect de hotărâre privind trecerea din proprietatea publică a Municipiului Zalău  și administrarea Consiliului Local în proprietatea publică a Statului Român, a imobilelor terenuri  în suprafață totală de 145.774 mp situate în extravilanul Municipiului Zalău, necesare  realizării lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între DN1F, km 79+625-DJ191C”.

4.Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de valabilitate al documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal “SERVICII DE INTERES GENERAL – STRADA MĂCIEŞILOR”, beneficiar Municipiul Zalău,  aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Zalău nr. 304 din 19.11.2014.

5.Proiect de hotărâre privind modificarea Programului anual de activitate pentru întreținere, reparații curente și reparații capitale străzi, întreținere și reparații colectare și canalizare ape pluviale, întreținere și amenajare cursuri de ape necodificate, apobat prin HCL 319/17.09.2020 al S.C. Citadin Zalău S.R.L. pentru  anul 2020, Anexa 1.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a mulțumit consilierilor locali pentru aprobarea unei hotărâri pentru trecerea unuei suprafețe de teren din proprietatea publică a municipiului în proprietatea publică a statului:
Salut decizia luată astăzi de consilierii municipali din Zalău, care au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, solicitarea Companiei Naționale de Administare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, privind trecerea din domeniul proprietatea publică a municipiului în proprietatea publică a statului român a unei suprafeţe de 145.774 metri pătraţi de teren, de pe traseul viitorului tronson II al şoselei de centură a Zalăului.
Este încă un pas important făcut spre realizarea variantei de ocolire a municipiului Zalău, după ce, la finele lunii august, Executivul a aprobat Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între DN1F, km 79+625 – DJ 191C”.
Sunt conștient că fiecare pas pe care îl facem în implementarea acestui mult așteptat proiect este extrem de important. Motiv pentru care ne vom concentra toată atenția asupra concretizării acestor proiecte de infrastructură, care au ca scop îmbunătățirea calității vieții românilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *